Annons:

Miljonbelopp behöver investeras i nya omklädningsrum på Ceos

Helen Nilsson (S) i samband med invigningen av den nya konstgräsmattan. I bakgrunden ses de befintliga omklädningsrummen på Ceos. Foto: Ossian Mathiasson

Miljonbelopp behöver investeras i nya omklädningsrum på Ceos

Antalet omklädningsrum är för få på Arena Ceos. Nu sätts den upp på en investeringslista hos kommunstyrelsen.
– Det handlar om sju miljoner kronor, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Arena Ceos byggdes 2010. Därefter har en del åtgärder kvarstått för att arenan ska kunna anses vara helt klar. De senaste investeringarna är asfalteringen av parkeringen samt bytet av konstgräsmatta. 

Utvecklingsavdelningen har utrett kostnaden för ytterligare två omklädningsrum samt förrådsmöjligheter på Ceos. Den aktuella situationen är att antalet omklädningsrum på anläggningen är för få. 

"Detta skapar en svår situation vid fördelning av tider kringvilka lag som ska kunna byta om på plats liksom de lag som är tvungna att komma ombytta tillträningen. Att kunna byta om inför och efter träning är en viktig aspekt för idrottande, framförallt för deyngre, för att skapa goda rutiner, tryggt utövande och för att skapa laganda", står det i tjänsteskrivelsen.

Rör sig om sju miljoner

Sedan Vimmerby kommun köpte tillbaka den gamla omklädningsrumsbyggnaden har även behovet av fler förrådsmöjligheter blivit ännu mer påtagligt. 

Förslaget för en eventuell utbyggnad är att fortsätta omklädningsrumsdelen från cafeterian och bort mot Vimmerby Bilcenter. Byggnationen väntas bli på totalt 200 kvadratmeter och skulle innebära en investering på cirka sju miljoner kronor, enligt en grovt uppskattad kalkyl.

– Det fattas omklädningsrum på Ceos och behovet är stort. Vi har en kontinuerlig dialog med Vimmerby IF om det och sätter nu upp den på vår investeringslista, säger Helen Nilsson (S). 

Men när investeringen kan bli verklighet är högst oklart.

– Det går inte att säga nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt