Annons:

Konstgräset har släppt på Ceos:

En del av konstgräset på Arena Ceos har släppt. Foto: Ossian Mathiasson

Konstgräset har släppt på Ceos: "Borde inte hända"

Det nya konstgräset på Arena Ceos har inte varit på plats i ett år. Ändå har en skarv redan släppt.
– Vi har varit där och gjort en insats. Vi har kontakt med entreprenören och hoppas inte att det är något återkommande, säger fritidssamordnaren Mirja Holgersson.

Annons:

Det gamla konstgräset var ordentligt utslitet och utskällt. Till slut, efter en hel del upphandlingsstrul, kom ett nytt plastgräs på plats under förra säsongen.

I maj 2023 invigdes det nya konstgräset och Vimmerby IF:s olika lag kunde spela sina höstsäsonger på det nya konstgräset. Nu är många av kommunens fotbollslag igång med sin försäsong på konstgräset. 

Under måndagskvällen uppmärksammades att en skarv hade släppt på planen, som gjorde att lagen inte kunde vara överallt. 

– Det är en skarv som har släppt som gjorde att det inte gick att vara just där. Det uppmärksammades i går kväll och jag har fått det till mig. Jag kan inte säga exakt position, men som jag fick till mig var det någonstans i mitten av planen. Det gick att lyfta upp mattan där tyvärr, så det berodde på att den här skarven hade släppt, berättar Mirja Holgersson, fritidssamordnare på kommunen.

Gjort en tillfällig insats

Under tisdagen har driftenheten varit på plats och gjort en insats.

– Vi har varit där och limmat skarven tillfälligt. Sedan, när vädret blir bättre, kommer vi göra en mer ordentlig insats.

Vad tänker du om det här?

– Vi tänker att det inte borde hända när mattan är så pass nyanlagd, men vi har kontakt med entreprenören. Vi gör en mindre insats nu så den är spelbar och sedan kommer entreprenören göra en större koll lite längre fram. Det är lite för kallt för att göra en större insats nu. 

Är du lite orolig för vad det innebär?

– Jag vågar inte svara på det nu, jag har ingen erfarenhet av konstgräsmattor på det sättet. Vi hoppas att det här är något tillfälligt och inget som ska återkomma. Vi vill självklart ha en plan som håller. Sedan kan det hända saker, men vi hoppas inte att det är något större. Vi har en dialog med entreprenören kring åtgärd och limmet härdar bättre när det blir lite varmare. 

"Funkat bra"

Annars har reaktionerna på det nya konstgräset inte varit några större, enligt Holgersson.

– Vi har varken fått positiva eller negativa. Det vi har hört är att det funkat bra. Sedan är det en liten inkörsport för alla. Det här är kortare gräs och då får vi tänka till kring hur vi sköter driftningen av planen och det blir lite annorlunda med snöskottningen. Men det verkar ha funkat bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt