Annons:

BUN går vidare med nedskärningar:

Peter Karlsson (C) om utredningsuppdraget kring effektiviseringar.

BUN går vidare med nedskärningar: "Valt ut ett antal punkter"

Flera år med tunga underskott. Därför måste barn- och utbildningsnämnden hitta möjligheter att genomföra effektiviseringar.
– Inga beslut är tagna, men vi har valt ut åtta punkter, säger nämndens ordförande Peter Karlsson. 

Annons:

Nästa år får barn- och utbildningsnämnden på nytt utökad ram. Tillskottet är på 4,7 miljoner kronor – men det räcker inte. Nämnden har tagit beslut om att nedskärningar måste se, men har inte velat ta orden besparingsuppdrag i mun tidigare. 

Nu har man kommit längre med utredningsuppdraget, där även chefer och medarbetare har involverats, för att hitta effektiviseringsmöjligheter.

– Vi är minus på budgeten och måste hitta effektiviseringar. Nu har förvaltningen tagit fram en lista. Inga beslut är tagna, men vi har valt ut några områden där vi vill gå vidare och får mer information, säger nämndens ordförande Peter Karlsson.

Åtta punkter

Exakt när ett beslut om hur man ska bespara kommer är okänt, men det dröjer till minst våren 2021. Nämnden har valt att gå vidare med åtta punkter.

– Det gäller att lyfta på alla stenar och listan innehåller både stora och små besparingar. Men det blir ingen skol- eller förskolenedläggning, det kan jag lova. Vi försöker hitta sätt att effektivisera och det har kommit fram mycket bra förslag och idéer. Förvaltningen har bett oss om hjälp med vad de ska gå vidare med. 

Kan du säga något om vad det rör sig om?

– Jag vill inte gå in på det nu, utan det får vi återkomma till. Det här är arbetsmaterial och vi måste titta på vilka konsekvenser det får först. 

Handlar det om fem, sex miljoner?

– Kan vi hitta mer pengar är det bra, men kan vi hitta så mycket är det också bra. Vi har inte pengar, utan måste hitta en budget i balans.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt