Annons:

Kommunen i miljonaffär om nya bostäder i Vimmerby:

Här ska FB Bostad, med vd:n Henrik Lindblad (lilla bilden), bygga vidare i Vimmerby. Foto: Vimmerby kommun/FB Bostad

Kommunen i miljonaffär om nya bostäder i Vimmerby: "Blir väldigt uppvaktade"

Avtalet är klart. Vimmerby kommun får 4,8 miljoner kronor för markanvisningsavtalet med FB Bostad. Nu blir det minst 36 nya bostadsrätter i staden.
– Det är otroligt positivt att det fortsätter byggas, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

I höstas kom nyheten att Göteborgsbaserade fastighetsföretaget FB Bostad ville bygga vidare i Vimmerby. Efter Stören och Rönnbärsgatan planerade företaget för ett 40-tal nya bostäder i området Stenshult i utkanten av Vimmerby stad. 

Nu är markanvisningsavtalet mellan kommunen och FB Bostad klart och det ger kommunen 4,8 miljoner kronor fördelat över två etapper.

– Kommunstyrelsen har nu godkänt markanvisningsavtalet för området Stubingränd. Det innebär att avtalet är klart, säger Ola Gustafsson (KD). 

Projektet är planerat i två etapper och enligt tidigare uppgifter från FB Bostad blir det 23 bostäder i den första etappen. Där är inflyttning planerad till 2022. 

– Ända sedan vi höll på med Stören så har vi letat efter fler projekt i Vimmerby. Nu dök den här nyheten upp i somras, och vi ser det som ett bra projekt. Vi har fastnat för Vimmerby. Vi tycker att det vi gjort där har fungerat bra, och vi har lärt känna kommunen väl, har vd:n Henrik Lindblad tidigare sagt.

Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, gläds åt avtalet.

– Det blir en huskropp i varje etapp och det blir minst 36 bostadsrätter. Det kan bli fler och det är fyror och femmor det handlar om.

"Många förfrågningar"

Att Vimmerby fortsätter vara en attraktiv plats för externa fastighetsföretag märks tydligt.

– Det är otroligt positivt och framför allt att det blir blandad bebyggelse. Här handlar det om bostadsrätter som är aningen större än Vendledal och det passar verkligen in. Vi blir väldigt uppvaktade, men det är inte alltid det ligger i linje med vad vi ser behövs. Men visst finns det många intressenter, säger Nicholson. 

Jacob Käll säger att förfrågningarna fortsätter trilla in.

– Det handlar om privata intressenter som är intresserade av att bygga och köpa mark i Vimmerby kommun. Förfrågningarna är många nu och vi kommer ha fortsatta diskussioner med privata investerare. Det är oerhört positivt för en kommun som Vimmerby. Alla landets kommuner blir uppvaktade om offentliga byggnader, som skolor och äldreboenden. Dels beror det på att det finns ett jättebehov runt om i landet och dels på att det finns oerhört mycket pengar i investerare och bolag som vill satsa. Vi har mindre bolag som vill komma åt mark för att bygga, säger kommunalrådet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt