Annons:

Jens Stenman och Malin Pettersson är två av vänsterpartisterna som står bakom manifestationen på onsdag.

V anordnar manifestation – till minne av Kristallnatten

På onsdag anordnar Vänsterpartiet en manifestation på torget i Vimmerby. Manifestationen är både till minne av Kristallnatten och för att uppmärksamma de hot som politiker fått utstå lokalt. – Man ska kunna vara trygg, säger Malin Pettersson (V).

Annons:

Manifestationen som är öppen för alla heter "Ett tryggare Vimmerby – för alla". 

Dels är det ett sätt att minnas Kristallnatten, den natt då omkring 400 judar dödades, 20-30 000 arresterades och fördes till koncentrationsläger och 267 synagogor sattes i brand i Tyskland, och dels hålls manifestationen för att uppmärksamma de hot som lokala politiker fått utstå, som bland annat en vänsterpartist tvingades göra nyligen. 

– Det är inte okej, i Vimmerby kommun ska man kunna vara medlem i ett politiskt parti utan att få hot riktat mot sig. Man ska kunna vara trygg och ha sina egna åsikter. Det är superviktigt att slå ett slag för yttrandefriheten, det är den som bygger demokratin. Vågar en person inte gå ut med vad den tycker på grund av rädsla för att bli hotad faller politiken. Allt som hindrar någon att säga vad de tycker är odemokratiskt, säger Malin Pettersson (V).

"Varmt välkomna"

Samtliga partier som är representerade i kommunfullmäktige i Vimmerby har fått en inbjudan. 

– I alla fall ett har anmält sitt deltagande, men alla är varmt välkomna, säger Jens Stenman (V). 

Det kommer att bjudas på underhållning, minst två tal och kaffe. Talare är Malin Pettersson och Johanna Cederstrand.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer. Vi drar ihop det kan man säga, en manifestation för att minns det som hände under Kristallnatten och för att ta ställning för de hot som politiker utsätts för, säger Malin Pettersson (V). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt