Annons:

Ökar nästa års investeringsbudget – så många miljoner ska investeras

Pengar från årets investeringsbudget flyttas över till nästa års.

Ökar nästa års investeringsbudget – så många miljoner ska investeras

23 miljoner kronor låg investeringsbudgeten för 2016 på. Men prognosen är att kommunen bara investerar 12,4 av dem. Resterande pengar förs över till nästa års investeringsbudget.

Annons:

– Preliminärt kommer vi investera drygt tio miljoner mer än de 35 miljoner vi har i investeringsbudgeten nästa år, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen. 

Men det blir alltså inga nya investeringar som inte funnits med tidigare, utan de investeringar som inte genomförts i år genomförs 2017. 

– Tolv miljoner som vi investerat i år är sensationellt lågt, men det beror på en del nya organisationer som dragit ut på tiden. Det handlar om ny bemanning och långa handläggningstider på ärenden som gör att det tar tid. Det är en upphandlingsprocess och då får man räkna med överklaganden också.

"Inte säkra"

Totalt för 2016 och 2017 ska kommunen investera 58 miljoner kronor. Nästa år blir det alltså de 35 miljoner kronor som sedan tidigare funnits med i investeringsbudgeten samt de investeringar som inte gjorts i år.

– Vi är inte säkra på hur mycket vi kommer att göra av med heller, men vi tyckte att det var rätt att föra över de här pengarna till investeringsbudgeten. Det hade varit för snålt och försiktigt att hålla fast vid 35 miljoner kronor nästa år i och med att alla investeringar inte genomförts.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt