Annons:

Kommunstyrelsen sätter igång årets investeringar – handlar om 26 miljoner kronor

Kommunalråden Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M) har, tillsammans med kommunstyrelsen, dragit igång investeringar för 26 miljoner. Foto: Jakob Karlsson

Kommunstyrelsen sätter igång årets investeringar – handlar om 26 miljoner kronor

Nu sätter kommunstyrelsen igång investeringar för 2018. Det handlar om beslut på investeringar för 26 miljoner kronor.
– Då har vi använt hälften av de investeringspengar vi har, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

En stor del, drygt 9,5 miljoner kronor, ligger på räddningstjänsten. Det handlar om nya höjdfordon/livräddningsfordon för 7,3 miljoner kronor och några mindre investeringar för räddningstjänsten. Dessutom ska brandstationen byggas om för 3,2 miljoner kronor.

– Vi hade en diskussion om de behövde så höga höjdfordon, men det var ingen större kostnad för att ha fem, sex meter till, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M). 

I övrigt sticker upprustning av ytskiktet på AL-skolan (3 miljoner kronor) och A-huset vid Vimmerby gymnasium (3 miljoner kronor) ut. Dessutom avsätts 1,5 miljoner kronor för projektering av en utbyggnad av Vidala och Södra Vi skola. 

"Blivit väldigt ekonomiskt medveten"

En miljon kronor läggs på att värmepannan i Djursdala skola ska bytas ut mot en värmepump. En halv miljon avsätts till utredningen om Ishallen och Idrottshallen.

– Kommunstyrelsen har blivit väldigt ekonomiskt medveten, säger Helen Nilsson (S).

500 000 kronor läggs på en förprojektering av en ny förskola i VOK-skogen. I det beslutet deltog inte Centerpartiet och Vänsterpartiet. 

Kring övriga investeringar var majoritet och opposition överens.

– Vi går vidare med alla de här nu och sätter igång dem. Det här är ju sådant vi redan har tagit beslut om och som finns med i budgeten. När det här har satts igång så har vi använt hälften av de investeringspengar vi har.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt