Annons:

Lägger en halv miljon på Ceos – det ska göras

En del åtgärder har inte slutförts på industriområdet Ceos. Nu vill kommunstyrelsen att det görs. Det handlar om asfaltering av gator och dikesarbeten för en halv miljon kronor.

Annons:

Tre företag har redan bestämt sig för att etablera sig på industriområdet Östra Ceos. Det handlar om Rautamo Wheels, Verktygsstallet och Bilcenter Vimmerby. 

Men fortfarande är området långt från färdigt. Nu vill kommunen göra klart en del saker. Det handlar om beläggning och dikesarbeten på industriområdet. 

– Det är asfaltering av gator och dikesåtgärder som inte är slutförda. Det har varit bra fart på markefterfrågan och allt är inte avslutat, men mycket är på gång, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

I de kommunala handlingarna står det att "ytan har inte klarat den tunga byggtrafiken utan har krackelerat och gatan är nu att jämföra med en grusväg utan underhåll med stora hålor och ojämnheter som följd". 

Kommunstyrelsen vill nu att kommunfullmäktige tar beslut att påbörja dikesarbeten och beläggningsarbeten. 500 000 kronor anslås och det är pengar avsatta för exploatering av Folkets Park. Det beräknade överskottet för det är nämligen just 500 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt