Annons:

JUST NU: CENTERPARTIET UTESLUTER ERIK PAULSSON

Erik Paulsson utesluts nu ur Centerpartiet av partistyrelsen. Foto: Arkivbild

JUST NU: CENTERPARTIET UTESLUTER ERIK PAULSSON

Centerpartiet utesluter tidigare toppolitikern Erik Paulsson ur partiet. Det beslutet tog partistyrelsen enhälligt på fredagen.
– Det här gör att vi kan lägga det här bakom oss, säger gruppledaren Peter Karlsson.

Annons:

Turbulensen inom Centerpartiet har varit stor sedan Erik Paulsson sommaren 2019 gick ut och kritiserade det dåvarande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij hårt. 

Efterspelen har varit många och Ingela Nilsson Nachtweij avgick senare från posten som kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby. 

Samtidigt har Erik Paulsson åtalats för att ha dödshotat partikollegan Ingela Nilsson Nachtweij. Han har också, vid flera tillfällen, uppmanats av Centerpartiet att lämna sina uppdrag för partiet.

Något han hittills inte har hörsammat. 

Vimmerbykretsen har begärt att partistyrelsen ska utesluta Erik Paulsson från Centerpartiet, vilket också gjordes under fredagen. En enhällig partistyrelse har tagit beslut om att utesluta Paulsson. 

– Han har orsakat stor skada för partiet genom sitt agerande, främst i olika medier. Det är bakgrunden till att Vimmerbykretsen begärde att partistyrelsen skulle titta på det, säger gruppledaren Peter Karlsson. 

Erik Paulsson har varit en framträdande politiker för er i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Hur ser du på att det har blivit så här?

– Det har han varit, men det gick inte längre att ha med honom efter de uttalanden han har gjort om övriga partimedlemmar. Vi har försökt att lösa det här, men lyckades inte. Det är inte vanligt med uteslutningar i Centerpartiet, men partistyrelsen höll med oss och vi har känt att vi har haft goda skäl. 

Vad innebär det här för partiet?

– Vi kan lägga det här bakom oss. Erik Paulsson representerar inte Centerpartiet på något sätt och är heller inte medlem. Det här är ett avslut på den här historien för oss och vi kommer inte längre kommentera honom eller utspel från honom. Han är ingen representant för vårt parti. 

Kvar sina platser

Erik Paulsson har fortsatt platser i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, men vill han besitta dessa är det som politisk vilde.

– Han är folkvald och det är inget vi kan göra åt det i det här skedet. Vi har uppmuntrat honom att lämna även dessa platser, men det är han själv som beslutar om det. Där vi har kunnat har vi bytt ut honom. 

Partistyrelsen har ännu inte kommunicerat ut detta. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt