Annons:

Paulsson tvekar om politiska framtiden – fått inviter av andra partier

Erik Paulsson funderar på sin politiska framtid. Foto: Arkivbild

Paulsson tvekar om politiska framtiden – fått inviter av andra partier

Erik Paulsson tvekar kring sin politiska framtid. Han vill dock avvakta den uppmärksammade rättegången innan han tar något definitivt beslut.
– Jag kan väl säga att jag inte känner mig jättesugen på lokalpolitiken i Vimmerby, berättar han.

Annons:

Erik Paulsson är åtalad för att ha dödshotat ex-kommunalrådet och partikollegan Ingela Nilsson Nachtweij. Paulsson nekar till brott och när rättegången kommer hållas är ännu något osäkert.

– Det finns ett nytt datum, men sannolikt blir det uppskjutet igen. Det verkar dra ut på tiden detta. Det är tråkigt att ligga under utredning för att någon ljuger om vad jag har sagt, säger Erik Paulsson. 

Paulsson skulle kunna delta i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige men gör inte det för stunden.

– Nej, jag avvaktar rättegången först. 

Hur ser du på att Ingela deltagit i fullmäktige?

– Det är naturligtvis upp till henne. Att jag inte tycker att hon är lämplig i politiken vet alla att jag tycker, det är ingen nyhet. Men ingen kan råda över hennes deltagande och har hon bestämt sig är det hennes rättighet. 

Fått inviter

Erik Paulsson är också kluven inför sin egen framtid inom politiken.

– Jag har inte helt och hållet bestämt mig, men jag känner mig inte jättesugen på lokalpolitiken i Vimmerby. Jag har inte tagit några definitiva beslut utan jag vill avvakta den här lätt omtalade rättegången först. Som du vet anser jag att partiet har hanterat det här felaktigt. 

Kan det vara aktuellt att engagera sig i ett annat parti?

– Man kan säga att jag har alla dörrar öppna och jag har fått inviter från andra partier. Men jag tror inte att många av våra medborgare förstår hur olönsamt eller direkt kostsamt det är att ägna sig åt lokalpolitik. För de allra flesta ger det inget ekonomiskt och det handlar snarast om att man uppfyller en samhällsplikt genom att engagera sig politiskt, säger han och fortsätter:

– Den delen som handlar om en samhällsplikt har jag uppfyllt anser jag. Jag har uppfyllt den delen där det handlar om att försöka göra något gott för det allmänna. Jag känner inget behov av att hävda mig eller skaffa höga positioner. Jag trivs bra med att driva en liten bilverkstad i skogen och det är ett betydligt lugnare liv än att vara i den politiska hetluften.

"Inga avvikande åsikter"

För en tid sedan gick Centerpartiet ut och uppmanade både Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij att avgå på nytt. 

– Gruppen var enig när vi tog det här före jul, säger gruppledaren Peter Karlsson. 

Finns det avvikande åsikter i gruppen?

– Nej, det är inget som har lyfts fram. 

Hur ser du på deras fortsättning?

– De är valda i fullmäktige, så de har full rätt att sitta där. Men efter den här turbulenta tiden har vi bett båda att avgå.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt