Annons:

Centerpartiet: Har majoriteten förtroende för Högberg?

Ingegerd Petersson (C) undrar om den rödgröna majoriteten fortfarande har förtroende för Peter Högberg (S). Foto: Centerpartiet

Centerpartiet: Har majoriteten förtroende för Högberg?

Vimmerbypolitikern Peter Högberg fortsätter att kritiseras för sin insats som ordförande i Länsmusiken. Nu undrar Centerpartiet om den rödgröna majoriteten har fortsatt förtroende för Högberg.

Annons:

Högberg är ordförande i Länsmusikens styrelse och det är en post som han fått av landstingsmajoriteten. Den senaste veckan har organisationen fått mycket kraftig kritik för sin hantering av kammarorkestern Camerata Nordica samt för länsmusikchefen Kjell Lindströms pensionsavtal. 

I ett pressmeddelande med rubriken "Rödgröna måste ta ansvar för länsmusikens fummel" får Högberg kritik från Centerpartiets främste kulturpolitiker i länet. Ingegerd Petersson är vice ordförande i landstingets kulturnämnd, som varje år anslår pengar till Länsmusiken. 

– Har den rögröna majoriteten förtroende förtroende för Högberg? Det är dags att ta ansvar för länsmusikens kris, säger hon i ett pressmeddelande. 

Peterson ställer även följande frågor:

  • Vad gör den rödgröna landtingsmajoriteten nu för att rädda Camerata Nordica innan det är för sent?
  • Hur mycket pengar kommer skattebetalarna att behöva gå in med för att rädda Länsmusikstiftelsen?

Centerpartiet i Landstinget i Kalmar län kräver en redovisning på landstingsstyrelsens arbetsutskotts första möte i januari 2017. 

I dag har Länsmusikens styrelse haft ett möte med personalen och i ett pressmeddelande informerar man att ambitionen är att återuppta Camerata Nordicas verksamhet under hösten 2017. Under våren har stiftelsen 95 konserter inplanerade samt ett 30-tal akitiviteter för nyanlända. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt