Annons:

Idrottsälskaren Eva byter jobb efter 23 år:

Eva Kindstrand byter nu jobb efter 23 år. Foto: Simon Henriksson

Idrottsälskaren Eva byter jobb efter 23 år: "Jag är ju en föreningsnörd"

Det hann aldrig bli 23 år exakt. Men efter många år på Ljunghäll lämnar nu Eva Kindstrand sitt jobb för att bli idrottskonsulent på RF-SISU.
– Jag trodde aldrig att jag skulle byta jobb men är man en föreningsnörd så är man, säger hon.

Annons:

Profilen Eva Kindstrand lever och andas idrott. Hon är ordförande i Storebro IF och vill nog inte räkna på alla timmar hon lagt ned ideellt. Eller så är det just det hon vill.

– Jag tänker föreningsliv hela tiden och det är en stor del av min vakna tid. Springer jag på en fråga någon annanstans tänker jag vad kan vi i Storebro IF lära av det här? Vad kan vi göra av det här? Jag är inte så normal kanske men man måste nog vara lite nördig. På sätt och vis innebär det här att jag slipper dubbelarbeta. Jag kommer ut och hjälper föreningarna i klubbstugorna och hjälper dem med deras utmaningar, säger Eva Kindstrand.

Totalt blev det nästan 23 på pressgjuteriet Ljunghäll för henne. Hon har varit förtroendevald i 20 år och det senaste året ordförande i fackklubben. Den rollen kommer nu tas över av Anita Westerback.

– Det känns jättebra. Jag ville lämna och vara säker på att det skulle funka ändå. Anita kan verksamheten på sina fem fingrar och tackade ja till nomineringen. Det är svårare och svårare att få folk att engagera sig där också, men den fackliga biten ger jättemycket.

"Tog en veckas semester"

Att byta jobb kan vara en stor sak för många. Helst om man varit på samma arbetsplats i över 20 år. Den känslan har Eva Kindstrand också.

– Jag trodde aldrig att jag skulle byta jobb, men nu känns det här jättebra och superkul. Jag kommer trivas väldigt bra tror jag. Är man föreningsnörd som jag är kanske det bara är ett sånt här jobb man kan tänka sig istället.

Hon tillträdde den nya tjänsten som idrottskonsulent på RF-SISU 1 juni och kommer ersätta en annan profil – Kent Carlsson – när han går i pension till hösten.

– Jag tog en veckas semester för att tömma huvudet, men nu är jag igång. Jag går bredvid och kommer lära mig jättemycket. Det är såklart lite vemodigt, det ska jag vara ärlig och säga. Jag har fantastiska arbetskamrater och därför var det inte självklart för mig. Samtidigt såg jag fram emot det här så himla mycket. Att få jobba med föreningsliv känns så lyxigt.

Fördel in i nya jobbet

Att hon själv så länge varit aktiv i föreningslivet är förstås en fördel in i nya jobbet.

– Det finns massor jag kan lära mig, men det jag har med mig är förståelsen för att de flesta jobbar ideellt i föreningslivet. Det kan ta sin tid att få tag i folk. Jag vet också vilka utmaningar föreningsledarna har och det känner jag själv som föreningsledare också. 

Vilka är de största utmaningarna?

– Att få folk att engagera sig och lägga ned tiden ideellt numera. Vi som gör det och tycker att det är kul har ett jättestort ansvar. Vi är de bästa ambassadörerna för våra föreningar och vi kanske inte behöver prata så mycket om de sömnlösa nätterna, utan om allt det som är roligt. Gemenskapen och allt som det ger. Jag får rysningar när jag kommer upp till Bruksvallen och ser att parkeringen är full. Det betyder så mycket och det kanske är det som gör att man är lite udda. 

Hon tycker att idrotten och föreningslivet konkurrerar med mycket annat jämfört med förr.

– Det viktigaste kanske inte är att de här barnen spelar fotboll i mitt lag, utan att de spelar fotboll över huvud taget. Om det är i Frödinge eller Södra Vi är inte det viktigaste. Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt. Det finns ett bra samarbete i småklubbarna och de lokalägda föreningarna och det är samma utmaningar man brottas med. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt