Annons:

Beslut fattat – klubben tar steget upp i seriesystemet

Seriesegraren Målilla Bandy har bestämt sig för att ta chansen i division 1 kommande säsong. Foto: Stefan Härnström

Beslut fattat – klubben tar steget upp i seriesystemet

Målet har varit att ta steget upp. Nu har Målilla Bandy bestämt sig för att göra det. Det blir spel i division 1 nästa säsong. 

Annons:

Målilla Bandys hemvävda satsning med spelare från trakten föll väl ut och slutade med serieseger i division 2. Klubben har efter säsongens slut funderat kring framtiden och nu står det klart att de väljer att ta chansen i division 1 nästa säsong. 

– Ett slutgiltigt beslut har inte tagits, men vi har hela tiden jobbat för att spela division 1-bandy nästa säsong. Det är inget som vi behöver hymla med utan vår målsättning är att ta steget upp i division 1, säger Jonas Karlsson i Målilla Bandys sportgrupp.

Att Målilla lyckades vinna serien med i huvudsak egna produkter tycker Karlsson är en styrka. 

– Att gå upp i division 1 har vi hela tiden haft som målsättning och det är fantastiskt att vi har så många egna killar som fortfarande vill spela division 1-bandy i moderklubben. Det är roligt att vi kan bygga verksamheten på egna produkter, säger Karlsson. 

Positivt läge efter inventeringen

Den gångna säsongens spelartrupp har inventerats och Jonas Karlsson har fått många positiva besked. 

– Det ser jättepositivt ut och vi får med oss befintlig trupp till division 1. Vi har några spelare som bor på annan ort och vi håller på och försöker lösa vissa saker för dem. 

Daniel Skoog agerade spelande huvudtränare och Ove ”Påven” Nilsson matchcoach när Målilla gick obesegrade genom serien. Vem som tränar laget i division 1 är inte klart. 

– Ledarstaben är något som vi jobbar med och vi har lite olika idéer kring hur vi ska bygga upp ledarstaben. Vi ser gärna att Daniel spelar och finns med i någon ledarroll även nästa säsong. Jag hoppas att vi kan sätta en tränarlösning till 100 procent snart, säger Karlsson. 

Svårt att värva nya spelare

Målilla har i dagsläget inget nyförvärv klart och ingen spelare har deklarerat att man lämnar eller slutar. 

– Vi tänker inte värva så mycket utan vi ska värva med klokhet. För oss är det viktigt att det blir hemvävt framgent. Vi hade under den här säsongen två spelare som inte har Målilla Bandy som moderklubb och vi känner att vi måste lyfta in ett par spelare i truppen för att vi ska kunna hävda oss på division 1-nivå.

Det är inte lätt att värva nya spelare, enligt Karlsson. 

– Bandyn har förändrats. Sedan hallarna kom till så är det inte längre intressant för killar som bor i Nässjö och Vetlanda att spela i Målilla på grund av att vi spelar utomhus. Det kan regna och blåsa och allt möjligt. Vi kan inte konkurrera med klubbarna på Höglandet och det gör att vi har svårare att hämta hem folk därifrån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt