Annons:

Parterna hittar ingen lösning – flytt väntar:

Varta BK kommer inte genomföra varken träningar eller matcher i Hultsfreds bowlinghall kommande säsong. Foto: Stefan Härnström

Parterna hittar ingen lösning – flytt väntar: "Kan inte komma framåt längre"

Varta BK gör en oväntad flytt från Hultsfred till Vimmerby. Det har inte gått att hitta en lösning med de som driver bowlinghallen i Hultsfred.  
– Det har varit en situation där vi inte kan hitta ett bra upplägg som passar både för dem och för oss, säger Johan Widström. 

Annons:

Det var tidigare i veckan som vår tidning rapporterade om allsvenska nykomlingen Varta BK:s överraskande flytt från Hultsfred till Vimmerby. Alla klubbens hemmamatcher och träningar förläggs i Vimmerby bowlinghall under kommande säsong. 

Vår tidning har varit i kontakt med Vartaspelaren Dennis Häll som inte vill uttala sig förrän de har gått ut med ett eget inlägg på sociala medier. 

"På den nivån som vi klarar av"

Johan Widström driver bowlinghallen i Hultsfred och tycker att det är tråkigt att man står utan hemmaklubb nästa säsong.  

– De har inte valt att lämna oss och vi har inte valt att de ska lämna oss. Vi hittade helt enkelt inget upplägg som passade hur vi än försökte. Ibland kommer det till en punkt där vi inte kommer längre och inte hittar en lösning. Det är jättebeklagligt. Vi fortsätter fokusera på det vi har, blickar framåt och önskar klubben all lycka, säger Johan Widström. 

Han berättar att det i mångt och mycket handlar om personliga skäl från deras sida. 

– Vi lägger oerhörda mängder timmar per vecka i hallen. För vårt lilla företag så är vi på den nivån som vi klarar av. Av personliga skäl kan vi inte möta deras önskemål och det är på många sätt jätteolyckligt. Det är inte Varta BK som har tagit initiativet och sagt att ”nu flyttar vi”. De hade hemskt gärna velat vara kvar och vi hade önskat det av hela vårt hjärta, men av olika skäl lyckades vi inte hitta ett upplägg som passade både för dem och för oss. 

Vad är det ni inte kan komma överens om?

– Det är av personliga skäl. Vi kunde inte hitta en lösning som passade för alla. Det är inte konstigare än så. Vi har verkligen försökt så långt det går, men vi hittar ingen lösning som är görbar och gör att alla är nöjda. Vi är ett litet företag på en liten ort och vi kan av olika skäl inte komma framåt längre än vad vi har gjort. 

"Kan inte möta deras önskemål"

Vartas avancemang till allsvenskan ligger inte bakom flytten. 

– Jag förstår varför du frågar eftersom det har spekulerats i det. Det handlar om att hitta en nivå i vårt lilla företag som vi mäktar med. 

Tror du att Varta är tillfreds med lösningen, att de lämnar Hultsfred och flyttar till Vimmerby?

– Nej, jag tror att de hade önskat att det hade gått att lösa på annat sätt. Det är vad jag har fått höra. Vi kan inte möta deras önskemål den här gången, tyvärr. Vi kan bara önska dem lycka till och hoppas att det går jättebra för dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt