Annons:

Mardrömslik säsongsstart för Vimmerby efter fjärde raka förlusten

Frida Sethssons Vimmerby BK har inlett division 1-säsongen med fyra raka förluster. Foto: Ossian Mathiasson

Mardrömslik säsongsstart för Vimmerby efter fjärde raka förlusten

Vimmerby BK noterade sin fjärde raka förlust på lika många matcher på lördagen. Jumbon förlorade med 6–14 mot Mini Arccus Club på hemmaplan. 
– Vi har varit rätt duktiga på att fokusera på vad våra problem är, men vi har inte nått fram till en lösning, säger Frida Sethsson. 

Annons:

Vimmerby BK trillade ur allsvenskan förra säsongen och börjar nu om i division 1. Säsongsöppningen i division 1 har varit långt ifrån optimal. Laget kom till dagens hemmamatch mot Mini Arccus Club med tre raka förluster – och förlustsviten förlängdes på hemmaplan. 

VBK åkte på fjärde raka förlusten och föll med 6–14 (2–3, 1–4, 2–3, 1–4). Gästerna vann kägelpoängen med 6 272–5 874. 

– De var dåliga och vi var sämre. Det är inga direkta monstersiffror från något håll. Resultatet speglar kanske inte matchen, men vi är inte nära, säger Frida Sethsson besviket efter ytterligare ett nederlag. 

Vad är förklaringen till det?

– Om jag visste det… Vi befinner oss fortfarande i ett träsk med dåligt självförtroende. Vi har lagt mer fokus på att analysera vad problemet är och inte lagt så mycket fokus på vad lösningen skulle kunna vara. Det försökte jag förmedla till gänget efter matchen, säger hon och fortsätter: 

– Jag tycker synd om grabbarna. När man har så sjukt dåligt självförtroende är det inte lätt. Jag skulle säga att det är splittrat kopplat till teknik, teoretisk kunskap och banlösning. Vi är ett splittrat gäng i att man inte riktigt vet var man ska lägga fokus. Man behöver göra så många grejer och då blir det att vi gör det halvdant. Det är inte så att vi bara bowlar och sedan skiter vi i det. Alla försöker verkligen. Det gör att det blir ännu mer synd om grabbarna. Det är inte vilja och motivation det hänger på utan det är splittrat. 

"Inte drömmen"

Vimmerby BK ligger sist i division 1 och har fått en mardrömsstart. 

– Det är inte drömmen. Vi är tunt med folk och är sårbara när vi har spelare borta. Tyvärr är det så att många prioriterar annat än bowling när vi är i division 1. Det märks på både träningar och matcher. Vi har fortfarande roligt ihop, men vi famlar just nu i mörkret. 

Frida Sethsson, Isac Wall och Johan Waxegård var VBK-spelarna som tog flest poäng. 

– Det är inget att hurra för, vi är jämndåliga. 

Fakta

Poäng, VBK: Frida Sethsson 816, Isac Wall 790, Johan Waxegård 789, Peter Svensson 747, Robin Stefansson 745, Jonathan Widström 729, Peter Bexenius 701, Daniel Stefansson 446 (3), Axton Sandberg 111. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt