Annons:

Efter tunga degraderingen – nu väntar premiär för VBK:

Frida Sethsson var deppig i samband med uttåget från Allsvenskan. Nu har VBK laddat om för spel i division 1. Foto: Arkivbild

Efter tunga degraderingen – nu väntar premiär för VBK: "Kan bli en nytändning"

Vimmerby BK:s långa epok i Allsvenskan tog slut i våras. Degraderingen blev ett faktum och nu vankas premiärderbyn direkt till helgen i den nya divisionen.
– Stämningen är lite bättre och lite mer lättsam, säger VBK:s Frida Sethsson.

Annons:

Den gångna säsongen var riktigt jobbig för Vimmerby BK. Laget räckte inte till i Allsvenskan och ramlade till slut ur divisionen efter många år.

Redan då var Frida Sethsson inne på att man levt på lånad tid ett bra tag.

– Vi levde definitivt så och det gjorde att pressen sattes på fel hål. Vi hade inte mycket att göra och det var länge sedan vi fick känna på hur det är att leda. Nu kanske vi till och med kommer ligga före lag och det gör att vi får bekräftelse och självförtroende. Vi hade väl kul så ändå och kände att det inte var lönt att gråta. Det var bättre att skratta istället, säger VBK:s Frida Sethsson.

Nu väntar istället spel i division 1 för Vimmerby. 

– Personligen tycker jag att det är skönt. Det blir en nytändning med en ny serie och flera lag vi inte mött tidigare. Stämningen är lite bättre och det blir lite mer lättsamt. Vi har lite annat ingångsvärde den här säsongen än de andra åren. Vi flyttade upp en del juniorer mot slutet av förra säsongen och vi är lite mer folk också. Det är lite bättre konkurrens och vi kan premiera de spelare som tränar rätt mycket. I division 1 är det inte samma måste och det kan vi må bra av. Samtidigt är inte ettan någon dålig serie, så sportsligt kan det bli tufft. 

Det är inte bara att promenera upp i Allsvenskan igen?

– Nej, det kommer bli tufft. Det är inte bara att ställa ut skorna i division 1. Ska jag vara helt ärlig så är ambitionen att vara i Allsvenskan, men frågan är om det är rimligt på ett års basis. Det får utvisas till våren. Det är absolut möjligt och ambitionen, men om det är realistiskt är svårt att säga. Oftast är det lättare att hålla sig kvar än att gå upp, men att få kvala till Allsvenskan är ett rimligt mål. 

Flera starka lag

Flera lag i serien tror Frida Sethsson kommer vara bra och starka.

– Team Mariestad är bra, de åkte ur samtidigt som oss. Brio är också bra. Det kommer bli tufft.

Premiärhelgen väntar dubbla derbymatcher direkt. Flax och Domino väntar på bortabanor.

– Det är tufft direkt. Det kanske inte blir så höga siffror för varken oss eller dem och det kan gynna oss. Det är absolut ingen drömmotståndare i säsongspremiären, men då kan det vara ännu skönare med fyra poäng. 

En del nyförvärv

Frida Sethsson planerar att spela en hel del med BK Högland på damsidan. 

– Jag vill inte bara komma in där när det brinner till, men jag planerar att spela i VBK också. Jag ska försöka parera så mycket jag bara kan. 

Annars har VBK förstärkt med en trio från Varta. Det rör sig om Johan och Adam Waxegård samt Jonathan Widström. 

– Adam och Jonathan är unga och träningsflitiga. De är motiverade och det kan bli en skjuts för oss. "Waxet" är ett bra nyförvärv för oss. Vi har tappat Loke (Söderström) och Ole (Nijdam) till Gamleby. Det är sportsliga tapp och de är välkomna tillbaka när de vill. 

Stommen kommer bestå av sex till sju spelare, tror Sethsson.

– Några jobbar skift och sådär och man ska inte behöva anpassa hela livet efter matcherna. Tidigare har det varit mycket måsten för att få ihop det. 

Det handlar bland annat om bröderna Stefansson (Robin och Daniel), Peter Svensson, Peter Thorstensson, Morgan Holmström och Hampus Thorstensson. Vilken oljeprofil laget kommer ha hemma är inte helt klart.

– Det är lite andra förhållningsregler i division 1 och vi testar lite profiler. Det kan skilja en del och vi tar beslutet innan första hemmamatchen. Jag tror det kan bli bra för oss och alla har lite mer sänkta axlar nu. Det är skönt, säger Frida Sethsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt