Annons:

Oviss säsong väntar VBK: ”Skulle vara väldigt kul att få kvala uppåt”

Tobias Asklöf ser fram emot en ny bowlingsäsong för Vimmerby BK. Foto: Linus Johansson

Oviss säsong väntar VBK: ”Skulle vara väldigt kul att få kvala uppåt”

Det är snart en handfull år sedan Vimmerby BK senast kvalade till Elitserien. Att nå dit blir tufft, men Tobias Asklöf ser positivt på VBK:s chanser den här säsongen.
– Vi sneglar mot topp tre. Det skulle vara väldigt kul att få kvala uppåt, säger Tobias Asklöf.

Annons:

Förra säsongen slutade Vimmerby femma i sin allsvenska grupp. Det hela slutade sedan med en kvalförlust, som i vanliga fall hade inneburit degradering till division ett. Men redan innan kvalmatchen visste VBK-spelarna att man skulle klara sig även vid förlust. Detta beroende på att AIK åkte ur Elitserien och att klubbens farmarlag därmed inte fick ta steget upp i Allsvenskan.

Möter nykomling

Allsvenskan drar igång på lördag och för VBK, som återfinns i mellanallsvenskans B-grupp, väntar hemmamatch mot nykomlingen Matteus-Pojkarna.

– Vi brukar vara bra på hemmaplan och jag hoppas att det blir vårt signum även i år. Vi kör på med vår tuffa profil och det är hemma vi ska ta majoriteten av våra poäng. Sen hoppas jag att det ska bli lite fler poäng på bortabanor också, säger Tobias Asklöf (tidigare Pettersson).

I premiären bör det bli seger?

– Det är klart att vi siktar på det. Vi ska se till att vinna. Sen ska jag ärligt säga att jag inte har en aning om hur Matteus-Pojkarna är på en kort profil.

Målet: övre halvan

I år har Vimmerby BK även ett lag i division ett då klubbens farmarlag tog sig upp från division två i våras.

– Det är jättebra att ha ett farmarlag i division ett och målsättningen där är att hålla oss kvar i serien, säger Tobias Asklöf.

Och målsättningen i Allsvenskan?

– Målsättningen är definitivt att vara på övre halvan. Skulle vi komma fyra är det klart godkänt. Sen är det klart att vi sneglar mot topp tre och kval till Elitserien. Jag ser det inte som en omöjlighet att vi ska kunna klara av det.

Det kommer dock att krävas en strålande säsong för att kunna vara topp tre.

– AIK kommer från Elitserien, Sundbyberg vann sin allsvenska grupp förra året och Sigma spelade i Elitserien för ett par år sedan. Så även om både Glam och Tegnér tog steget upp i Elitserien i våras så är det fortfarande en väldigt bra serie. 

Ett nyförvärv

I truppen har det inte hänt mycket sedan förra säsongen. Robin Rehn har lämnat för Varta och Peter Bexenius har gått motsatt väg. Bexenius är dock inte spelklar för VBK förrän i slutet av september.

– Peter har alltid varit en bra spelare i division ett. Jag tror absolut att han kan stärka laget.

Dessutom är det oklart om Jonny Sandberg kommer att spela den här säsongen.

– Han har sagt att han inte ska spela, men han velar lite. I början av säsongen kommer han i alla fall inte att finnas med, säger Tobias Asklöf.

I det stora hela är det ändå positiva tongångar i VBK-lägret.

– Det känns som att vi utvecklas och tar kliv hela tiden.

Fakta

VBK:s lag i den allsvenska premiären mot Matteus-Pojkarna: Peter Svensson, Frida Sethsson, Albin Sandberg, Peter Sandberg, Tobias Asklöf, Johan Waxegård, Daniel Stefansson, Johan Söderström och Peter Thorstensson.

VBK:s lag i division ett-premiären mot Gullmarsplan: Bo Palmér, Anton Sandberg, Tomas Ekroth, Kurt Alexandersson, Rickard Nilsson, Morgan Holmström, Lennart Samuelsson, Sören Berggren och Robin Stefansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt