Annons:

Stor glädje i VBK-lägret: ”Det känns helt fantastiskt”

Vimmerby BK är klart för kval till Elitserien. Övre raden från vänster Peter Bexenius, Peter Thorstensson, Isac Wall, Peter Svensson Johan Söderström och Peter Sandberg. Nedre raden från vänster: Albin Sandberg, Tobias Asklöf, Frida Sethsson och Jonny Sandberg. Foto: Linus Johansson

Stor glädje i VBK-lägret: ”Det känns helt fantastiskt”

Vimmerby hemmabesegrade överlägsna serieledarna AIK med 13-7. Nu är VBK klart för kval till Elitserien.
– Det känns helt fantastiskt. Vilken insats vi gjorde, säger VBK-spelaren Tobias Asklöf.

Annons:

Det är fyra år sedan som Vimmerby BK senast spelade kval till Elitserien. Nu är klubben där igen. Det stod klart efter en minst sagt imponerande insats mot stjärnspäckade AIK.

– Som vi genomförde den här matchen är det nog årets bästa insats. Visst, siffrorna var inte superhöga, vi hade mycket högre siffror mot Sundbyberg till exempel. Men som vi gjorde det och med det laget AIK kom hit med. Det är det absolut bästa laget de kan få ihop med bland annat två spelare som är snudd på engelska landslagsmän. AIK hade lite oflyt när de åkte ur Elitserien förra året och hade inte gjort bort sig där med det här laget, säger Tobias Asklöf. 

”Körde över dem”

VBK vann de tre första serierna med 4-1 och redan där var kvalplatsen till Elitserien säkrad, trots att det återstår en omgång nästa helg.

– Vi körde över dem i tre serier. Sedan ökade de i sista medan vi stod kvar på samma nivå. Vi gjorde det riktigt bra, jag är så nöjd och glad.

I VBK utmärkte sig trion Jonny Sandberg (998 poäng), Isac Wall (915) och Albin Sandberg (906).

– Vi har fått in två bra nyförvärv i Jonny som har dragit igång igen och Isac som egentligen kommer från Korpen. Isac har kommit in och gjort det fantastiskt bra, det är helt otroligt, berömmer Tobias Asklöf.

”Allt kan hända”

Segern innebar också att Vimmerby inte behöver oroa sig för ett ovisst kvalspel som avslutning på säsongen.

– Det känns jätteskönt att få spela ett positivt kval istället. Vi har gjort en riktigt bra vårsäsong och det är därför vi är där nu.

Hur ser du på era chanser i kvalet?

– Allt kan hända i ett kval. Man behöver göra en riktigt bra helg och med den uppåtgående trend vi har vet man aldrig, säger Tobias Asklöf.

Nära 1 000 poäng

En annan spelare som förstås var mycket belåten var Jonny Sandberg, bäste VBK-spelare för dagen.

– Vi gjorde en väldigt bra match och det känns skönt att det blir ett positivt kval. Där har vi ingenting att förlora, säger Jonny Sandberg.

Jonny Sandberg har mycket rutin, men satsningen har varierat de senaste nio åren.

­ Det har varit lite fram och tillbaka de senaste nio åren, jag har bara spelat strömatcher. Sen bestämde jag mig för en comeback i höstas och det känns allt bättre.

Vad säger du om din insats i dag?

– Efter den starten i de två första serierna trodde jag att jag skulle ta mig över 1 000 poäng. Sen gick jag ned mig lite i spelkvalité i den tredje serien, men borde ändå ha fått med mig mer. I sista serien tycker jag att jag spelade ruskigt bra och jag borde fått med mig mer där.

Besviken över att inte nå 1 000 poäng?

– Litegrann, men det viktiga var ju att vi vann, säger Jonny Sandberg.

Kvalet till Elitserien spelas den 5-6 maj.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt