Annons:

DSK bäst på att sälja lotter – nödvändiga investeringar har blivit verklighet

Djursdala SK valde att sälja bingolotter vid fyra tillfällen och satsningen föll väl ut. Klubben är bäst i Vimmerby kommun på att sälja lotter och drog in över 122 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

DSK bäst på att sälja lotter – nödvändiga investeringar har blivit verklighet

Djursdala SK är den förening i Vimmerby kommun som har lyckats bäst med att sälja Folkspels lotter. Det har möjliggjort nödvändiga investeringar på Dalavallen.
– Vi har inte varit i närheten av det här resultatet tidigare, säger DSK:s ordförande Fredrik Milton. 

Annons:

Den ideella organisationen Folkspel har summerat verksamhetsåret från hösten 2021 till våren 2022 och överskottet till följd av försäljning av Bingolotter och Sverigelotter landar på 320 miljoner kronor till föreningslivet, den näst högsta noteringen sedan 2005.

I Kalmar län delas 11,3 miljoner kronor ut och Lindsdals IF har sålt flest lotter och får sedermera störst andel av kakan.

Något oväntat är Djursdala SK etta över klubbarna i Vimmerby kommun som tjänat mest på sin lottförsäljning och landar in på plats 14 i hela länet. Föreningen får 122 830 kronor i utdelning och följs på kommunlistan av Vimmerby Hockey (115 711 kronor) och Södra Vi IF (91 649 kronor).

– Jag trodde inte att vi var i närheten av Vimmerby Hockey så resultatet är både rekord och helt klart över förväntan. Det finns flera personer som har gjort ett fantastiskt jobb och vi är inte så många i jämförelse med VH, säger Fredrik Milton. 

Klubben slog rekord i lottförsäljning

DSK valde för första gången att rikta in sig på försäljning av Bingolotter vid fyra tillfällen. Punktinsatserna skedde i samband med Bingolottos 30-årsjubileum, uppesittarkvällen, nyårsbingo och påskbingo. 

Drygt 122 000 kronor är vad klubben har tjänat på lottförsäljningen. 

– Det är en väldigt bra siffra och vår största intäkt under senaste året. Det slog sponsringen och de kommunala bidragen. Det var vid fyra tillfällen som vi gjorde punktinsatser och det blir i längden lite för jobbigt för spelare och ledare och för oss som håller i det, säger Fredrik Milton. 

Satsningen föll väl ut och DSK har inte varit i närheten av ett lika bra resultat tidigare. 

– Det är rekord. Vi har inte varit i närheten av det här resultatet tidigare. När Bingolotto var som störst på 90-talet så gjorde klubben stora vinster men det var inte de här summorna. 50–60 000 kronor, som det kunde handla om då, kanske går att jämföra med den här pengen i alla fall. 

"Vågade tro på det"

Kenneth Arnesson på Folkspel la tillsammans med Fredrik Milton upp en bra plan för lottförsäljningen förra hösten. 

– Han är duktig, schysst och vill klubben väl. Han vet vilken nivå som man ska lägga sig på för att varje lott ska ge så mycket som möjligt. Det goda samarbetet gav ett bra resultat. Jag lyssnade och vågade tro på det samtidigt som styrelsen, övriga medlemmar och spelare verkligen hjälpt till.

Kommer ni fortsätta med punktinsatserna?

– Vi kommer sälja lotter till uppesittarkvällen och påsk och får sedan lugna ner oss lite med lotter vid de andra tillfällena. Det blir också ett gediget arbete för vår kassör som måste hålla koll på alla Swish-betalningar som kommer in. 

Förbättringsåtgärder har gjorts 

Djursdala SK har använt pengarna till att göra flera förbättringsåtgärder på Dalavallen. 

– Vi har gjort om duscharna, dragit ut el till vårt gräsklippargarage som har försetts med belysning och eluttag, bytt ut de gamla elementen och köpt in sand som har lagts på planen. Vi kommer också byta alla toalettstolar på Dalavallen, säger han och fortsätter: 

– Vi är beviljade 30 procent av vår investering för toaletter, el och duschar av kommunen. Det är förbättringar som måste till och vi måste också få in pengar till att göra förbättringar. Man kan inte alltid ta pengar från egen kassa. Även om man har en egen kassa så vill man att klubben gör ett litet plus varje år. 

Klubben vidtar även åtgärder till följd av de skenande elpriserna. 

– Vi har redan nu sänkt temperaturen till 16–17 grader och stängt av varmvattenberedaren på Dalavallen. Just nu är det lite aktivitet på Dalavallen och det är onödigt att värma upp för mycket. Vi har en grundvärme så inget tar skada. Vi har sagt upp elabonnemanget på festplatsen och det var dryga 10 000 kronor om året. Vi har gått ner i säkringsstorlek på Dalavallen då vi anser att det räcker med 25-ampersabonnemang i stället för 35-ampersabonnemang. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt