Annons:

  • Stor padelstjärna kommer till trakten – ska delta i turnering

    Padelstjärnan Cornelia Lister kommer till prideturneringen i Vimmerby och Hultsfred. Foto: Bildbyrån

  • Stor padelstjärna kommer till trakten – ska delta i turnering

    Cornelia Lister är rankad sexa i Sverige. Foto: Bildbyrån

Stor padelstjärna kommer till trakten – ska delta i turnering

Nästa helg är det dags för Prideturneringen i Vimmerby. Totalt 24 lag deltar i turneringen och i ett av lagen dyker ett stort namn inom padelsverige upp.
– Det är jätteroligt att vi får hit henne, säger Linda Carlsson.

Annons:

Prideturneringen arrangeras av Videslätt Padel och JMC Padel. Totalt deltar 24 lag och ännu finns tre vakanta platser till turneringen. Den kommer att spelas både på Videslätt och på Vimmerby Padel.

Ett riktigt stjärnnamn har arrangörerna landat för att krydda tävlingen lite extra. Sverigesexan Cornelia Lister kommer att delta i A-klassen. 

– Det är jätteroligt. Jag tror det blir kanonkul för alla som får möta henne också. Vi är glada att vi får använda hennes namn och det är säkert en del som vill komma och kolla bara för att hon lirar, säger Linda Carlsson.

Hur kommer det sig att ni får hit henne?

– Jag har lite kontakt då och då med Richard Detterberg (som drev Västervik Padelcenter tidigare, reds.anm) och han ville gärna vara med i turneringen. Han hörde av sig i går och frågade om det var lugnt att han tog med sig ett proffs, skrattar Linda Carlsson. 

Stor tennistalang

Cornelia Lister var en stor tennistalang och rankades som bäst som nummer 72 i världen. Hon har spelat alla fyra stora Grand Slams-turneringar och har satsat på padel i två och ett halvt år. Hon rankas just nu sexa i Sverige och har representerat det svenska landslaget. 

– När hon ändå är här så kollade vi om vi kunde få till lite träningspass med henne och det var inga problem. Så både under fredagen och lördagen kan man få träna med henne. Hon kommer även ha viss försäljning av padelkläder.

 

 

Turneringen är en prideturnering och det innebär att man kan spela två herrar, två damer eller en av varje i laget. Att Cornelia Listers lag har stor vinstchans är rätt sannolikt.

– Men jag tror många tycker det blir roligt att möta henne. Hon kommer stanna hela helgen och vara med på vår happening efter turneringen också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt