Annons:

Vimmerbys löpardrottning vann omröstning – nu väntar New York Marathon

Klar för New York Marathon. Det är Vimmerby SK-löparen Josefine Antonsson sedan hon vunnit en omröstning på Runners World. Foto: Privat

Vimmerbys löpardrottning vann omröstning – nu väntar New York Marathon

Löparen Josefine Antonsson har radat upp finfina prestationer under året. Men kanske att den roligaste framgången kom utan ett enda löpsteg. Josefine vann omröstningen på Runners World – och får nu springa New York Marathon 2016. – Det ska bli jättekul, säger hon.

Annons:

New York Marathon är världens största maratonlopp. Nästa år kommer Vimmerbylöparen Josefine Antonsson vara en av de cirka 50 000 löparna på New Yorks gator. Det står klart sedan Antonsson vunnit en omröstning på löparsajten Runners World.

 – Det ska bli jätteroligt. Alla säger att det ska vara en jättehäftig upplevelse och det betyder mycket att få resan och allt runtomkring betald, säger Antonsson efter glädjebeskedet.

I projektet ”Asics Go Run It” på löparsajten Runners World har läsare runt hela Sverige kunnat följa fem löpare under hela året. 1 700 ansökte om att få en plats i gruppen:

– Jag hade tur som kom med. De ville ha lite olika typer av människor och jag var småbarnsmamma och hade gjort ganska bra tider med ganska lite träning. Jag tror att det var därför som jag kom med.

De fem utvalda löparna har tränat och tävlat och berättat om sin löpning på varsin blogg. Projektet avslutades med att läsarna fick rösta fram en av de fem löparna till New York Marathon 2016 – och Josefine Antonsson fick flest röster.

– Jag visste att jag hade hyfsat goda chanser, men jag blev jätteglad. Loppet är om ett år så det finns gott om tid att träna. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går.

”En sporre”

Josefine Antonsson intensifierade löparträningen för drygt ett år sedan och har radat upp framgångar i år. På Göteborgsvarvet noterade hon en kanontid på 1.26.22 – och på Ultravasan slog hon till med en tredjeplats.

Nu blir det full fokusering på New York Marathon.  

– Nu när Asics Go Run It tar slut kände jag lite: vad ska jag göra nu? Men New York Marathon är en sporre att fortsätta träna ganska mycket och jag hoppas kunna träna fyra-fem gånger i veckan. Förra året körde jag tre pass. Jag hoppas att det ska gå ännu bättre nästa år.

Hur tränar man för ett maraton?

– Det viktigaste är att få långa pass så att man klarar av sträckan. Jag kommer träna på som vanligt fram till sommaren och sedan köra länge pass.

Målet: under tre timmar

Josefine Antonsson sprang ett maraton i somras. Då fick hon tiden 3.24.

– Men det var ganska soft. När jag sprang Ultravasan hade jag 3.10 efter maratonsträckan och det var i terräng. Målet är att komma under tre timmar i New York.

Tävlingssäsongen 2016 inleds framåt vårkanten.

– Det är roligt att tävla så jag kommer att springa ganska många lokala lopp nästa år också. Jag skulle gärna vilja springa en halvmara och några större lopp också, men jag har inte bestämt mig än. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt