Annons:

Lekande lätt för Antonsson när terräng-DM avgjordes i Södra Vi

Överlägsen vinnare. Josefine Antonsson vann terräng-DM med över fyra minuters marginal. Foto: Vimmerby SK

Lekande lätt för Antonsson när terräng-DM avgjordes i Södra Vi

Vimmerbylöparen Josefine Antonsson vann terräng-DM i stor stil. Med tiden 31.25 på åtta kilometer var hon drygt fyra minuter före tvåan. – Jag är mer nöjd med tiden än med segern, säger hon.

Annons:

Succésäsongen fortsätter för Vimmerby SK-löparen Josefine Antonsson. I helgen tog hon hem terräng-DM som avgjordes på Ulfveskog i Södra Vi. Antonsson sprang allena under i stort sett hela loppet, men var ändå i mål under 32 minuter. Till tvåan Lisa Hedbäck, Högby IF, skiljde det hela fyra minuter och sex sekunder.

– Min målsättning var att springa snabbare än förra året, men det är tufft att göra en bra tid när man springer själv nästan hela loppet. Jag hade hoppats springa en minut snabbare än förra året och det lyckades jag med. Jag är jättenöjd med loppet.

Är du mest nöjd med tiden eller vinsten?

– Jag är mer nöjd med tiden. Att vinna beror så mycket på vad det är för motstånd, men det är alltid kul att göra det.

"Mest nöjd med Ultravasan" 

Antonsson, som intensifierade löparträningen för bara drygt ett år sedan, har tagit hem en mängd lopp i år. Hon vann stadsloppen i Vimmerby, Kisa och Västervik och fick till en kanontid på Göteborgsvarvet: 1.26.22. På Ultravasan blev det en finfin tredjeplats.

– Innan sprang jag mest enstaka lopp, men i år har jag börjat tävla och det har gått jättebra. Ultravasan är nog det lopp jag är mest nöjd med.

Om tre veckor väntar nästa tävling. Då ska Antonsson springa 10 kilometer – i Berlin.

– Jag är med i ett projekt som heter Asics Go Run It där vi ska springa några lopp. Själv hade jag inte valt att åka till Berlin för att springa 10 kilometer, men det ska bli roligt och jag hoppas slå personligt rekord. Det sägs vara en flack och snabb bana och jag hoppas komma under 37 minuter. Mitt rekord nu är 37.58.

 Osäker framtid

Om 31-åringens satsning kommer att fortsätta nästa år är ännu oklart.

– Jag har inte bestämt mig, men jag tror att jag kommer fortsätta om jag klarar mig fri från skador. Jag kör fyra pass i veckan nu och kommer kanske öka till fem.

Har du någon målsättning?

– Det är svårt för jag vet inte riktigt vad som krävs. Det vore kul att komma under 35 minuter på milen, men jag är inte beredd att träna 15 mil i veckan. Jag tycker att fler saker i livet är roligt än att att springa, men under 35 skulle vara häftigt.

Resultat från terräng-DM i Södra Vi hittar du här: 

http://www.smfif.se/Tavlingar/Resultatarkiv/2015/150920_langa-terrang-DM_sodra-vi.pdf

Övriga resultat från Ulfveloppet hittar du här: 

http://www.smfif.se/Tavlingar/Resultatarkiv/2015/150920_ulfveloppet_sodra-vi.pdf

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt