Annons:

Stora drömmar kring multiarena i Vimmerby: ”Tänker mycket mer än bara sport”

Marcus Samuelsson och jan Edvardsson presenterade visioner och tankar kring en multiarena i Vimmerby.

Stora drömmar kring multiarena i Vimmerby: ”Tänker mycket mer än bara sport”

Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK drömmer om en multiarena i Vimmerby. Inom kort hoppas man kunna komma igång med en förstudie. – Förstudien ska visa på behov och önskemål i kommunen för 20 till 30 år framåt. Vi tänker mycket mer än bara sport, säger Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.

Annons:

Att varken ishallen eller idrottshallen i Vimmerby håller tillräcklig standard är nog ingen nyhet för någon. I höstas bildade Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK en gemensam förening med namnet Vimmerby Föreningsallians.

– Både ishallen och idrottshallen är i behov av renovering och det är en process som har hållit på i många år. Därför valde vi att bilda den här gemensamma föreningen, vars enda syfte är att driva frågan om en ny arena i Vimmerby, säger Jan Edvardsson, ordförande i Vimmerby IBK, i samband med en presentation för Rotaryklubbarna i Vimmerby.

Klart med projektledare

För bara några veckor sedan beviljades föreningsalliansen nästan en halv miljon kronor från Astrid Lindgrens Hembygd till en förstudie om en multiarena i Vimmerby.

– Nu inväntar vi svar från Jordbruksverket också. Vi hoppas att vi kan beviljas medel därifrån också så att vi kan komma igång med arbetet kring förstudien så snabbt som möjligt, säger Jan Edvardsson.

– Tanken med förstudien är att ta fram vilka möjligheter som finns för att göra en ny arena. Pengarna ska bekosta en projektledare som ska jobba med det här i ett halvår. Vi har en person som är redo att dra igång i den rollen, men det namnet håller vi får oss själva i det här läget, fortsätter Edvardsson.

Marcus Samuelsson fyller i:

– Förstudien ska inte bara handla om vad vi vill och kan utan också vad det kostar, inte bara att bygga arenan utan också när den står där. Man ska kunna ta hand om det man gör också.

Placeras mellan anläggningarna

I nuläget handlar det egentligen uteslutande om visioner och tankar.

– Vår vision är att ishallen och idrottshallen ska finnas kvar som de är i dag. Idén är sedan att lägga en multiarena mittemellan nuvarande anläggningar, på grönytan och kanske en del av parkeringen, säger Jan Edvardsson.

Edvardsson och Samuelsson är noga med att poängtera att en multiarena ska användas till mer än ishockey och innebandy. Ja, till och med mer än enbart sport.

– Vi tänker mycket mer än bara sport. Vi ser kultur och andra evenemang, säger Marcus Samuelsson.

– Det kan vara mässor, föreläsningar, teatrar, konserter, livesändningar på storbild med mera, fyller Jan Edvardsson i. 

Omställningsbar arena

Men visionen är också att arenan ska kunna användas till flera idrotter, som till exempel futsal, skytte, dans med mera.

– Tanken är att arenan ska vara omställningsbar. Det ska kunna arrangeras en skyttetävling på förmiddagen och spelas futsal på eftermiddagen samtidigt som det spelas hockey, för att ta ett exempel, säger Jan Edvardsson.

Man ser också stor nytta för skolan med en ny arena.

– Vi ser en stor del för skolan i detta när det gäller att kunna utöka gymnastikutbildningen, säger Jan Edvardsson,

– Vi pratar om olika profiler där man kan inrikta sig mot till exempel ishockey, innebandy eller någon annan idrott. Med en multiarena skulle vi kunna ge möjligheter till fler ungdomar att stanna kvar i Vimmerby, men också att locka hit ungdomar utifrån, säger Marcus Samuelsson.

”Blir en del nollor”

De båda utesluter inte heller en förskola – i arenan.

– Tanken är att göra en bro över vägen till den förskola som finns nu. Om man nu inte gör en förskola i arenan..., säger Jan Edvardsson.

– Vi tänker en arena som kan vara en riktig mötesplats för ung som gammal, säger Marcus Samuelsson.

När det gäller kostnad för en multiarena vågar varken Jan Edvardsson eller Marcus Samuelsson sig på någon gissning.

– Det är klart att det blir en del nollor. Men det är bara dumt att gissa, tycker Marcus Samuelsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt