Annons:

VH-ordföranden: ”Måste ses som en kommunal angelägenhet”

Jan Edvardsson (VIBK), Anders Kostenius (VH), Marcus Samuelsson (VH) och Christina Thorstensson (projektledare) hoppas att drömmen om en multiarena i Vimmerby blir sann. Foto: Linus Johansson

VH-ordföranden: ”Måste ses som en kommunal angelägenhet”

I kväll presenterades resultatet av förstudien gällande en multiarena i Vimmerby. Vimmerby föreningsallians, med Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK i spetsen, vill att kommunen gör verklighet av förstudien och bygger samt driver multiarenan.
– Det här måste ses som en kommunal angelägenhet, säger Marcus Samuelsson, ordförande i VH.

Annons:

Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK har nog aldrig varit mer överens än vad de är nu. Arbetet för en multiarena i Vimmerby, med bland annat ny ishall och ny idrottshall, drivs gemensamt via Vimmerby föreningsallians.

– Resultatet av förstudien är fantastiskt, en önskedröm. Det vore bra PR för kommunen att kunna ha en sådan anläggning. Jag tänker inte minst på ungdomarna som växer upp nu, säger Vimmerby IBK:s ordförande Jan Edvardsson.

Skulle skapa förutsättningar

En multiarena i Vimmerby skulle rymma en hel del utöver idrott, men det är idrotten som har stått i fokus under förstudien.

– Vi har jobbat utifrån vad vi tror ska vara bra för idrotten, men har ändå försökt att tänka på helheten också. Multiarenan ska kunna vara användbar för mycket mer än enbart idrott. Det här skulle skapa förutsättningar för att utveckla olika verksamheter. Sen finns det säkert detaljer som vi inte har tänkt på i det här läget, säger Marcus Samuelsson.

– En multiarena skulle skapa förutsättningar för fler föreningar och för att inte tala om andra evenemang, det har vi inga ytor för i Vimmerby i dag. Min förhoppning är att det här är mer än en dröm och att det blir verklighet. Helt klart måste något till, sen om det kommer se ut precis som förstudien visar kan jag inte säga, fortsätter Samuelsson.

”Tror på de politiker vi har”

Vimmerby föreningsallians förordar att kommunen bygger och driver multiarenan.

– Det här måste ses som en kommunal angelägenhet. Om kommunen inte tycker att det är viktigt ser jag inte att det kommer att vara aktuellt, säger Marcus Samuelsson.

Hur går ni vidare nu?

– Vi hoppas att kommunen tar det här på allvar och vill jobba vidare med det och tar med det i en planering för framtiden. Det behöver inte vara exakt så här, men vi tror att den här förstudien är nära det Vimmerby behöver. Vi tror på de politiker vi har och att de ser hur viktigt det här är.

Läs mer om förstudien kring en eventuell multiarena i Vimmerby här.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt