Annons:

Vimmerbytjej på pallen i stor tävling i Danmark

Mathilda Sjöström gjorde bra ifrån sig i en tävling i Danmark.

Vimmerbytjej på pallen i stor tävling i Danmark

Vimmerbyskytten Mathilda Sjöström fortsätter att visa mycket bra form. I LF-Open i danska Eskilstrup tog hon ett brons. – Jag var fyra efter grundomgången, men lyckades ta en tredjeplats i finalen, säger Mathilda Sjöström.

Annons:

LF-Open är en internationell tävling med hård konkurrens. Mathilda Sjöström tävlade i klassen damjunior (upp till 20 år) mot 44 andra skyttar från Sverige, Danmark och Norge. Och visst lyckades Vimmerbytjejen bra.

Slutade sexa

Under den första tävlingsdagen sköt Sjöström 403 poäng, vilket inte räckte till en finalplats.
– Jag sköt ganska bra, men dippade i den sista 10-skottsserien på grund av lite tidspress i kombination med att jag inte orkade hålla uppe koncentrationen, säger Mathilda Sjöström.
Den andra tävlingsdagen gick det bättre för Mathilda Sjöström, som sköt 410,1 poäng i grundomgången.
– Det var jag väldigt nöjd med och det räckte till en fjärdeplats, vilket innebär att jag tog mig till final som en av åtta skyttar.
I finalen började alla om från noll, vilket innebär att samtliga åtta skyttar har samma chans till medalj. Mathilda Sjöström fick inte riktigt till det och slutade sexa.

Höll i skjutningen

Däremot fick Vimmerbyskytten till det under den sista dagen. 410,8 poäng i grundomgången räckte till en ny fjärdeplats. I finalen blev hon sedan trea och fick därmed en bronspeng med sig hem till Vimmerby.
– Sista dagen fortsatte skyttet att stämma väldigt bra och jag jobbade stenhårt och disciplinerat genom hela skjutningen, säger Mathilda Sjöström. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt