Annons:

Kommunen öppnar sport- och fritidsbibliotek i vår: ”Möjlighet att testa på nya aktiviteter”

Anders Degerman och Anton Palmér hoppas att det nya sport- och fritidsbiblioteket blir uppskattat. Foto: Linus Johansson

Kommunen öppnar sport- och fritidsbibliotek i vår: ”Möjlighet att testa på nya aktiviteter”

Någon gång i vår kommer Vimmerby kommun att öppna upp ett sport- och fritidsbibliotek i en lokal tillhörande Allaktivitetshuset Fabriken.
– Tanken är att det ska ge många människor möjlighet att få testa på nya aktiviteter och fritidsintressen, säger Anton Palmér, fritidssamordnare.

Annons:

I höstas fattades det beslut på att det ska öppnas ett sport- och fritidsbibliotek i kommunen. Nu börjar det närma sig ett förverkligande.

– Det kommer att öppna upp någon gång i vår. Vi vågar inte spika ett datum i dagsläget, men i månadsskiftet april/maj hoppas vi vara igång, säger Anton Palmér.

Ger ett miljötänk

Liknande koncept finns på en hel del ställen, bland annat i Västervik.

Vad ska det ge?

– Tanken är att det ska ge många människor möjlighet att få testa på nya aktiviteter och fritidsintressen. I vissa fall kanske det är så att man inte har haft råd att köpa de saker som behövs. Men det kan också vara att man vill prova på något nytt och inte göra en investering och köpa nya grejer innan man vet om det är något man vill fortsätta med. Vi ser också att det ger ett miljötänk när saker kan komma till användning på nytt.

Stämma av behovet

Arbetet med att samla in grejer som kan finnas till utlåning har påbörjats i dag. Det kan vara precis allt som har med sport och fritid att göra.

– Vi har börjat sprida det i dag och när man pratar lite med folk är det många som blir intresserade och inser att de har en hel del hemma som bara har blivit liggande. Nu får vi se hur responsen från medborgarna och föreningarna blir.

Exakt hur mycket sport- och fritidsbiblioteket kommer att hålla öppet är oklart i nuläget.

– Vi ska stämma av vilket behov som finns och kommer att titta på liknande verksamheter i Sverige. Sen kommer vi att ha en person på plats när grejer ska lämnas ut, säger Anton Palmér.

Kommer det att kosta något att låna grejer?

– Nej, allt kommer vara gratis och prylarna får lånas i upp till två veckor.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt