Annons:

Clara och Ellen blev en erfarenhet rikare

Ellen Havskog och Clara Kuggvik blev utslagna direkt i tidskvalet under dagens Sum Sim-tävling i Norrköping. Foto: Ossian Mathiasson

Clara och Ellen blev en erfarenhet rikare

Varken Ellen Havskog eller Clara Kuggvik tog sig vidare från tidskvalet på 100 meter frisim på Svenska ungdomsmästerskapet (Sum-Sim).
– Det är en erfarenhet rikare och de ska känna sig stolta över att ha varit med på Sum-Sim, säger Lotta Havskog, mamma till Ellen.

Annons:

Sum-Sim, som är en förkortning för Svenska ungdomsmästerskapen i simning, är Sveriges största ungdomstävling och samlar landets ungdomselit. 

Både Ellen Havskog från Hultsfreds SS och Clara Kuggvik från Västerviks SS tävlade i 100 meter frisim på Centralbadet i Norrköping på torsdagen och slogs ut efter försökssimningen. Havskog kom på 27:e plats och Kuggvik på 36:e plats av totalt 38 simmare. Talangen Sofia Abrahamsson vann kvalet och simmade in på tiden 58,70, fem sekunder före Havskog och nästan sex sekunder före Kuggvik. 

– Ellen var lite nervös och gjorde en något långsam första sträcka men gjorde ett bra avslut på de sista 50 metrarna. Hon simmade 1,3 sekunder över personligt rekord. Clara gjorde en kanonöppning och simmade på en tid strax över personbästa. Tyvärr räckte inte tjejernas tider till några finalplatser. Nu laddar de positiva tjejerna om med sommaruppehåll och hoppas komma tillbaka starkare i augusti, säger Lotta Havskog, mamma till Ellen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt