Annons:

Lokala simmare vidare till regionfinal i Vårsimiaden

Ellen Havskog och Tyra Andersson gick vidare till regionfinalen i Vårsimiaden på samtliga distanser som de ställde upp i. Foto: Privat

Lokala simmare vidare till regionfinal i Vårsimiaden

Flera simmare från Hultsfred simsällskap har kvalificerat sig för regionfinalen i Vårsimiaden.
Vimmerbytjejerna Tyra Andersson och Ellen Havskog kvalade in på alla distanser man ställde upp i.
– Det är jättebra gjort, säger tränare Louise Nelson.

Annons:

Distriktstävlingen i Vårsimiaden är en tävling som har simmats på många håll runt om i Småland och Östergötland den senaste tiden. 

I början av maj var flera simmare från Hultsfred simsällskap i Kalmar för att simma distriktstävlingen. 

Vidare på alla distanser

När man har slagit samman resultaten från de olika tävlingarna är det de 24 bästa simmarna i varje gren som går till regionfinalen som går av stapeln den 9-10 juni i Jönköping. 

Tyra Andersson från Vimmerby ställde upp och simmade sex distanser och gick till final på samtliga. Det handlar om 200 meter medley, 200 meter frisim, 100 meter frisim, 100 meter ryggsim, 100 meter bröstsim och 100 meter fjärilssim. 

Ellen Havskog var också lyckosam med att gå vidare till final på fem av fem distanser. Hon simmade 200 meter medley, 100 meter frisim, 100 meter ryggsim, 100 meter bröstsim och 100 meter fjärilssim.   

– Ellen är väldigt jämn och kan simma alla simsätt, framför allt medley, bröst och frisim. Tyra är också duktig och det är starkt av henne att komma till final på alla distanser. 

Fokus på den egna prestationen

Adrian Rudén från Mörlunda har kvalat in till final på 100 meter bröstsim och är reserv på distanserna 100 meter frisim och 200 meter frisim. 

– Det var första gången som han kvalificerade sig till final på en distans, säger Louise Nelson. 

Jennifer Bogren från Målilla ligger som reserv på distanser: 200 meter medley och 200 meter frisim. 

– Alla har goda chanser att göra på bra lopp och jag är säker på att det kan bli några personliga rekord. Det är den egna prestationen som vi fokuserar på och inte om det blir några medaljer, säger Louise Nelson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt