Annons:

Stark insats av Havskog på regionsfinalen – tog fem medaljer

Tyra Andersson och Ellen Havskog gjorde bra ifrån sig på Vårsimiadens regionsfinal. Bäst gick det för Ellen Havskog som simmade fem distanser och tog medalj på samtliga. Foto: Privat

Stark insats av Havskog på regionsfinalen – tog fem medaljer

Ellen Havskog, 13, från Hultsfreds simsällskap kommer med stor glädje minnas årets regionsfinal i Vårsimiaden. Vimmerbytjejen tog två silver och tre brons.

Annons:

Vimmerbytjejerna Ellen Havskog och Tyra Anderson från Hultsfreds simsällskap lyckades göra bra resultat under regionsfinalen i Vårsimiaden regionsfinal och JDM/DM i Jönköping i helgen.

Tyra Andersson simmade i F12-klassen och lyckades slå alla sina tidigare rekord på 50-metersbana och simmade flera distanser för första gången på tävling i 50-metersbassäng (100 meter frisim, 100 meter ryggsim och 100 meter fjärilsim). 

Tyra slog även till med ett nytt fint personligt rekord på 100 meter fjärilsim trots att hon tidigare i vår inte haft möjlighet att träna i en bassäng på 50 meter.

Fem medaljer för Havskog

Ellen Havskog lyckades även slå flera av sina tidigare rekord på 50-metersbana och kammade hem två silver och tre brons i F13-klassen. Det blev silver på 100 meter frisim och 100 meter fjärilssim och bronsmedaljerna kom på 200 meter medley, 100 meter bröstsim och 100 meter ryggsim. 

Hon lyckades också kvalificera sig till JDM/DM som går av stapeln i början på oktober på ytterligare två distanser (200 meter medley och 100 meter fjärilsim).

På de grenar som Ellen simmade på JDM/DM räckte tiden på 50 meter frisim till en 14:e placering i JDM-klassen av 49 startande. På 50 meter ryggsim räckte tiden till en 18:e plats på JDM-klassen.

"Ska vra mycket nöjda"

Tyra och Ellens tränare, Louise Nelson, var väldigt imponerad över tjejernas insats.

– De har simmat otroligt bra och ska vara mycket nöjda med sina prestationer. Båda fick med sig många nya personliga rekord i långbana och Ellen tog även medalj i alla grenar hon simmade i vid regionsfinalen. Det är väldigt bra gjort i så tuff konkurrens, säger Louise Nelson. 

Hon var mest imponerad över tjejernas insats på 100 meter fjärilsim. 

– Trots att det var deras sista lopp under denna långa och varma helg presterade de på topp och simmade in på riktigt bra tider. Man får heller inte glömma att 100 meter fjärilsim är en tuff distans, speciellt i långbana. Det gör det ännu mer imponerande, säger Nelson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt