Annons:

Simklubben fortsätter plocka skräp i dikena: ”Stor inkomstkälla för oss”

Även i år har Hultsfreds simsällskap sett till att vägrenarna i Vimmerby och Hultsfreds kommun snyggas till och rensas. Foto: Lotta Havskog

Simklubben fortsätter plocka skräp i dikena: ”Stor inkomstkälla för oss”

Återigen har Hultsfreds Simsällskap gjort en insats för miljön och fyllt på föreningskassan med drygt 25 000 kronor. I några veckor har 20 personer från föreningen städat upp skräp som har kastats utmed vägarna i närområdet.
– I år upplever jag att det har varit mycket mer skräp jämfört med tidigare år, säger städgeneralen Hans Lundgren.

Annons:

Hultsfreds simsällskap har återigen gjort rent och fint längs vägarna i Hultsfreds och Vimmerby kommun och faktum är att det är ett uppdrag som de har haft under flera års tid. 

De gör det i samarbete med idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige och tjänar på det viset ihop extra pengar till föreningen samtidigt som de gör en insats för miljön. 

– Jag var ute på ett pass under gårdagen och man blir förskräckt över allt man hittar. Det är allt möjligt med burkar, hushållsavfall, snusdosor, spritflaskor och mer därtill. Det är samtidigt bra att någon plockar upp skräpet, säger Lotta Havskog, kassör i Hultsfreds simsällskap. 

Städar i ett stort område

I vanlig ordning är det Hans Lundgren som håller i städningen och går under namnet som städgeneral. Han berättar det är 20 medlemmar som har varit ute och städat sedan förra veckan. 

– Vi har städat hela vägsträckan mellan Hultsfred och Målilla på tolv kilometer. Sedan stannar vi vid varje parkerings- och bussficka mellan Södra Vi och Hultsfred, Åkeborondellen och Frödinge, Målilla och Järnforsen, Målilla och Åsedakrysset och Målilla och Högsby, säger Hans Lundgren och fortsätter:

– Vi skickar ut information om vägstäd och sedan får man som medlem anmäla sig. I år är det 20 medlemmar som är med och det är en stor inkomstkälla för oss. Det gör att våra elever kan åka i väg på simläger samtidigt som vi kan ha den verksamhet som vi har i Hagadal. Som alla föreningar behöver man pengar och vi får in 25 000 kronor.

Blir klara i morgon

Det är ett omfattande arbete som simsällskapet har lagt ner på att hålla vägarna rena och fina. 

– I år upplever jag att det har varit mycket mer skräp jämfört med tidigare år. Det är allt möjligt som vi hittar, bland annat flaskor, våtservetter och cigarettpaket, säger Lundgren. 

I morgon kväll avslutar simsällskapet arbetet med att städa den sista biten mellan Hultsfred och Målilla. 

– Det vi gör är ett föreningsarbete där man ser att man gör något för miljön och får betalt för det, säger Lundgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt