Annons:

Lyckad vecka för Vimmerbys löpardrottning

Vimmerby SK-löparen Josefine Antonsson tog hem segern i VP Citylopp i går. Foto: Linus Johansson

Lyckad vecka för Vimmerbys löpardrottning

Vimmerbys löpardrottning Josefine Antonsson har en mycket framgångsrik vecka bakom sig. I Blodomloppet i Jönköping blev det en andraplats – och i går tog hon hem segern i VP Citylopp i Vetlanda.

Annons:

Vimmerby SK-löparen Josefine Antonsson, bosatt i Mariannelund, laddar för fullt för New York Maraton. I veckan sprang hon två lopp – och hade nästan exakt samma tid. 

I Blodomloppet i Jönköping blev det en andraplats med 37.51. I gårdagens VP Citylopp blev det seger på 38.00. Avståndet till tvåan var 43 sekunder. 

"Tröttnade"

Antonsson var rejält sliten efter loppet. 

– Jag siktade mot 37.30 men tröttnade efter nio kilometer. Jag sprang Blodomloppet i tisdags i Jönköping på liknande tid och tog ut mig totalt, säger hon till Vetlanda-Posten. 

Antonsson vann samma lopp 2015, men då var tiden 50 sekunder sämre. 

Storebrobo tvåa

På herrsidan kom Storebrobon Tomas Ewers tvåa nästan två minuter efter den överlägsne segraren Zachariah Mogendi från Kenya. Tiden blev 33.31. Ewers springer för OK Njudung, men har relativt nyligen flyttat till Storebro. Ewers hade en tuff uppgörelse med Viktor Helander om andraplatsen, men gick segrande ur striden. 

– Vi är väldigt jämna och det är alltid lite tjuv och rackarspel mellan oss. Han hade länge en lucka men jag kom ifatt honom efter 8,5 km. Och varför bromsa, det var bara springa på och när du kommer till upploppet så går benen av sig själv, säger Ewers som trivs extra bra i sin gamla hemstad.

Ett tiotal löpare från Vimmerby SK sprang VP Citylopp. Resultaten ser du i faktarutan nedan. 

Fakta

Herrar 10 kilometer: Anders Nilsson 40.15, Per Sandström 41.33, Fredrik Antonsson 47.20, Martin Snickars 51.02, Marcus Andersson 51.27, Krister Berger 59.16. 

Damer 10 kilometer: Josefine Antonsson 38.00. 

Motion fem kilometer: Lisa Weinfors 27.10. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt