Storebro tappar mark i toppstriden – kryssade på hemmaplan

Anton Palmérs Storebro IF kryssade, 1–1, hemma mot Bäckseda. Foto: Ossian Mathiasson

Storebro IF hade chansen att hänga på i yttersta toppstriden. Då fick laget nöja sig med en poäng hemma mot Bäckseda IF.
– Vi borde ha vunnit matchen och är inte nöjda med en poäng, säger Anton Palmér i Storebro.

Storebro inledde säsongen med två raka segrar, föll mot Djursdala i höstomstarten och kryssade mot Lojal förra veckan.

Nu hoppades laget på att studsa tillbaka mot Bäckseda, som har blandat och gett under årets säsong i division 5.

Precis som mot Lojal inkasserade Storebro en poäng. Bäckseda tog ledningen med 1–0 efter drygt 20 minuters spel och Basel Badran kvitterade i 37:e minuten, ett mål som blev matchens sista och fastställde slutresultatet till 1–1.

– Bittert. Vi började jättedåligt och lät dem styra och ställa som de ville i 25-30 minuter. Efter vårt 1–1-mål tog vi över matchen helt samtidigt som de började tröttna. Även om vi lyfte långa bollar så kommer vi runt på kanterna och hade flera kvalificerade lägen som vi bör göra mål på. Deras målvakt gjorde många bra räddningar, den bästa målvakten som vi har mött, säger Anton Palmér.

"Inte nöjda med en poäng"

Storebros bästa läge till ett segermål kom i matchens slutskede.

– Vi hade en boll som var på väg in i mål men en av deras försvarare fick till ett motlägg med en av våra spelare och bollen gick till hörna. Många trodde att den var inne men den var på mållinjen, säger Palmér.

Storebro står på åtta poäng och har fyra poäng upp till ettan Ariel och tvåan Södra Vi.

– Jag tycker att vi ska vinna den här matchen så vi är inte nöjda med en poäng. På Bäcksedaspelarna lät det som att de var nöjda med en poäng. Tråkigt att vi tappar mark i toppen. Det är skillnad på åtta och tio poäng.

Alla Storebrospelare fick beröm för de sista 60 minuterna. Palmér delade också ut beröm till domaren Max Andersson, som var konsekvent och tog bra beslut på planen.