Annons:

IFK Tuna har gjort klart med tränarlösningen för kommande säsong. Oskar Eriksson blir huvudtränare och Mattias Gustavsson assisterande tränare. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: Tunas tränarlösning är klar – så blir uppställningen

IFK Tuna har nu presenterat sin tränarlösning för kommande säsong. Oskar Eriksson flyttar hem till Vimmerby från Tyskland innan jul och blir spelande huvudtränare. Till sin hjälp får han Mattias Gustavsson. 

Annons:

IFK Tuna upplevde ett tungt 2021 och degraderades från division 4 till division 5. I ett tidigt skede gick Tuna och huvudtränaren Thomas Kongstad skilda vägar. 

Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att division 5-klubben har gjort klart med tränarlösningen för kommande säsong. 

Oskar Eriksson kommer gå in som spelande huvudtränare och Mattias Gustavsson, som tränade Tuna så sent som säsongen 2020, blir assisterande tränare. 

– Det är helt klart den bästa lösningen. Att få in Oskar och Mattias var vårt förstaval och det känns bra att vi lyckades få ihop det. Vi är jättenöjda, säger Hampus Nilsson, sportchef i IFK Tuna. 

"Har mycket idéer och tankar"

Oskar Eriksson har under det senaste året bott i Tyskland med sin familj och kommer i december flytta hem till Vimmerby igen. I slutet av säsongen 2020 ledde han laget tillsammans med Michael Milton och Mattias Gustavsson. 

– Oscar var lite delaktig i slutet av säsongen 2020 och redan då kändes det jättebra. Han har mycket tankar och idéer och är duktig på att få ihop en grupp. Det har hela tiden känts som en bra lösning. Han har under det senaste året spelat division 2-fotboll i en tysk klubb och fått mycket mer tankar och idéer kring hur man ska få ihop det med nya lösningar, säger Hampus Nilsson. 

Oskar Eriksson kommer dessutom vara spelare och får därmed rollen som spelande huvudtränare. 

– Vi får in en ruskigt bra fotbollsspelare. Mattias och Oskartrivs bra med varandra och vi i föreningen trivs jäkligt bra med dem. De är duktiga på att få ihop en trupp. 

Hur ser det ut i truppen?

– Jag kan inte säga i dag, men jag kan säga mer i slutet av veckan. 

Vad händer på nyförvärvsfronten?

– Vi för diskussioner med ett antal spelare och kan berätta mer på söndag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt