Annons:

Nathalie bakom VIF:s skalp – kontrade sönder IFK Kalmar

Vimmerbys IF:s stjärna Nathalie Johansson svarade för en imponerande insats i dag. Foto: Linus Johansson

Nathalie bakom VIF:s skalp – kontrade sönder IFK Kalmar

Vimmerby IF besegrade IFK Kalmar F19 med 3–2 i dag. Detta trots att Kalmar var det spelförande laget under stora delar av matchen.
– Vi har en bra kämpainsats i 90 minuter och det är jäkligt positivt, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Ett bollskickligt IFK Kalmar dominerade första halvlek, men det var VIF som var i ledning i paus. Nathalie Milton kvitterade på en hörna och Nathalie Johansson kontrade in 2–1 fem minuter före vilan.

– De pressade oss bra och vi blev lite ängsliga. Vi hade svårt att behålla bollen inom laget, men IFK Kalmar är spelskickliga och bra utbildade också.

"Ett nytt steg i rätt riktning"

I andra hade Vimmerby bättre koll på motståndet och fick till ett bättre passningsspel. Nathalie Johansson slog till igen och satte 3–1, vilket blev det matchavgörande målet. Trots att IFK Kalmar reducerade med tio kvar hade Vimmerby inga större problem med att rodda hem segern.

– Det var en bra insats och ett nytt steg i rätt riktning. I andra vann vi mer närkamper och kunde etablera lite mer eget spel. Det är skönt att vi kan behärska de delarna också, säger Ohlsson.

Nathalie Johansson var inblandad i det mesta offensivt och var bäst i laget tillsammans med Hanna Ericsson och Emilia Rosenqvist. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt