Annons:

Miltons kanon väckte liv i VIF – vann derbyt

VIF-backen Nathalie Milton gjorde en ny kanonmatch i dag och blev även målskytt. Foto: Linus Johansson

Miltons kanon väckte liv i VIF – vann derbyt

Vimmerby IF gjorde ingen bra första halvlek mot FC Oscarshamn. Men efter Nathalie Miltons drömträff från 25 meter vaknade laget till liv – och vann till slut med 3–1 (0–1). – Milton har varit riktigt het på slutet, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Dagens derby var av största vikt för bägge lagen. Vinnaren skulle haka på topplagen – och till slut var det Vimmerby IF som gjorde det. Efter en mycket stark andra halvlek vann VIF-damerna med 3–1.

– Det var en riktigt skön vinst. Det är alltid extremt skönt att vinna ett derby och det visar vilket bra lag vi är och det stärker våra aktier. Det syns att vårt spel sitter mer och mer.

VIF är nu fem poäng efter ettan Glömminge.

– Jag försöker tona ned det lite, vi tar en match i taget. Nu har vi en viktig match nästa vecka mot Södermöre och vinner vi den kan vi kika uppåt.

”Kom inte rätt”

Vimmerby kom inte alls rätt i första halvlek. Oscarshamn hade flera vassa lägen, men bortalagets ledning i paus stannade vid 1–0.

– Det var tur att de inte straffade oss mer. Vi kom inte rätt i vårt presspel och kom fel i våra positioner. Oscarhamn ledde rättvist i paus och hade ett ribbskott också.

Skott i nättaket

Hemmalaget samlade ihop sig i paus och kom upp i en helt annan nivå efter paus. Efter en timmes spel visade Nathalie Milton vägen genom att smälla in 1–0 i nättaket från 25 meter.

– Det var ett riktigt snyggt långskott. Vi hade ett bra snack i pausen och sa att vi skulle knyta näven. Vi höjde oss brutalt mycket och vann mycket närkamper.

Karlsson avgjorde

Efter kvitteringen tryckte VIF på för ett ledningsmål och avgörandet kom med en kvart kvar. Anna Karlsson lobbade snyggt in Moa Torstenssons perfekta inlägg. VIF backade sedan hem och lyckades bevaka sin ledning på ett säkert sätt. I slutminuterna satte Maria Anspach spiken i kistan med sitt 3–1-mål.

Bäst i VIF var Nathalie Milton, som visat toppform efter uppehållet, och slitvargen Anna Karlsson.

Tabellen hittar ni här: http://www.dagensvimmerby.se/sport/tabeller/damtvaan/

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt