Annons:

Kenth och Marianne prisas av Svenska Fotbollförbundet

Kenth Karlsson är en av två lokala fotbollskämpar som får ta emot pris i samband med Svenska Fotbollförbundets årsmöte i helgen. Foto: Linus Johansson

Kenth och Marianne prisas av Svenska Fotbollförbundet

I samband med Svenska Fotbollförbundets årsmöte i morgon kommer två lokala idrottsprofiler att prisas. Både Kenth Karlsson och Marianne Danielsson ska få ta emot SvFF:s förtjänsttecken i guld.
– Det känns väl lite stort, säger Kenth Karlsson.

Annons:

Kenth Karlsson och Marianne Danielsson har i många år gjort stora insatser för fotbollen i våra trakter. Karlsson har 33 år bakom sig i Storebro IF och Smålands Fotbollsförbund och Danielsson har jobbat i Södra Vi IF i 38 år. På lördag ska de prisas i samband med Svenska Fotbollförbundets årsmöte.

VM-kval mot Vitryssland

Då kommer de båda att få ta emot SvFF:s förtjänsttecken i guld.

– Det känns väl lite stort. Det här är något som man inte själv söker till utan som man nomineras till. Då känns det ju ännu bättre, när någon annan tycker att jag borde ha det här, säger Kenth Karlsson.

I dag bär det av till Stockholm, där bland annat en middag med en delegation från Smålands Fotbollsförbund väntar. Men höjdpunkten kommer förstås i morgon med medaljutdelning och VM-kvalmatch på Friends Arena mellan Sverige och Vitryssland.

– Det viktigaste med dagen är att Sverige vinner matchen, säger Kenth Karlsson.

Fakta

Förtjänsttecken i Guld

Förtjänsttecken i Guld med blågult band tilldelas person, som tillhört förenings- och eller distriktsstyrelse under minst 25 år, och som utfört betydande arbete för fotbollidrotten. Förtjänsttecken i Guld utdelas som regel vid Svenska Fotbollförbundets förbundsmöte.

Källa: Svenska Fotbollförbundet

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt