Annons:

Rickard Thuresson gjorde mål och erhöll beröm när VIF vann mot Aneby SK. Foto: Ossian Mathiasson

VIF tillbaka på vinnarspåret efter derbykrysset: "Nöjd med trean"

En poäng i derbyt mot Djursdala SK sved. Vimmerby IF studsade tillbaka och fick jubla över tre poäng mot Aneby SK i dag. 
– Det känns jävligt skönt att ta en trea. Vi behöver inte analysera matchen så mycket utan vi tog tre poäng och studsade tillbaka, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Vimmerby IF är tillbaka på vinnarspåret efter förra fredagens kryss hemma mot Djursdala SK och svarade för en gedigen insats i första halvlek. VIF spelade sitt spel, skapade flera bra lägen och Pontus Kägo Bragsjö hade ett skott i stolpen innan Rickard Thuresson spräckte nollan från straffpunkten i 26:e minuten. 

– Vi kontrollerar första halvlek på ett bra sätt, det är en av de bättre halvlekarna vi har gjort då vi fick till mer och längre spel. Vi får se till vad vi möter för lag och får anpassa spelet efter det. Aneby är helt okej och har plockat ett gäng pinnar. Aneby är det bästa laget vi har mött, sedan är Djursdala ett väldigt svårtolkat lag. De satsade på matchen mot oss och det märker man i dag då de hade sju man borta, säger Patrik Gunnarsson.

Sen reducering skapade nerv

Spelet jämnade ut sig efter paus då Aneby tryckte långbollar på sina snabba forwards. VIF utökade sin ledning till 2–0 i 70:e minuten genom Joakim Storm. 

– Vi gör 2–0 på ett inspel där ”Jocke” kommer på bortre och trycker dit den, säger Patrik Gunnarsson. 

Aneby reducerade med fyra minuter kvar av ordinarie tid och hade därefter en halvchans som Gustaf Johansson avvärjde. 

– Målchansmässigt är vi helt klart värda segern. Vi är bättre än dem trots att vi släpper till ett billigt mål i slutet. Det känns jäkligt skönt att vinna och jag är nöjd med trean. Man vill alltid ha mer, framför allt lite fler mål men vi får hoppas att de trillar in framöver, säger han. 

Bäst i VIF var Rickard Thuresson, Johan Carlsson och Ahmed Tarabeih. Selatin Shaljani fick beröm för sitt inhopp de sista 20 minuterna. Ingen spelare föll ur ramen. 

Vimmerby IF möter Myresjö/Vetlanda i nästa omgång av Toyota Cup på tisdag och ställs mot Tenhult på bortaplan nästa helg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt