Annons:

Jobbig smäll för VIF:

Patrik Gunnarsson var besviken efter Vimmerbys förlust i den viktiga matchen mot Lindö.

Jobbig smäll för VIF: "Det är en fruktansvärd besvikelse"

Vimmerby IF:s läge i division tre förbättrades inte efter förlust i det viktiga bottenmötet borta mot Lindö FF.

– Ser man till resultatet tror man att jag ljuger när jag säger att vi skulle gjort i alla fall tio mål, suckar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson efter förlust med 5-2.

Annons:

Lindö FF och Vimmerby IF stod på samma poäng inför lördagens mycket viktiga möte. Förlusten innebär för Vimmerbys del att laget nu återfinns på den negativa kvalplatsen med tre poäng upp till säker mark.

– Jag är i alla fall glad att vi skapade 15 chanser som vi kunde gjort mål på..., säger Patrik Gunnarsson med viss bitterhet i rösten.

Jobbig start

Lindö fick en drömstart på matchen när Alexander Massi satte dit lagets första mål efter nio minuters spel. En halvtimme in i matchen utökade Ignatius Malki till 2-0.

– Vi hade ett stolpskott direkt och sen gjorde de 1-0 efter en tilltrasslad situation istället. Och så kom 2-0 på en kontring. Det blev en uppförsbacke som var lite jobbig. Vi skapade chanser, men deras målvakt gjorde en hel del räddningar och vi missade lite lägen också, säger Patrik Gunnarsson.

2-0 var en ledning som hemmalaget tog med sig in i halvtidsvilan.

– Vi kände ändå att vi skulle kunna ta det. Vi började den andra halvleken helt okej med flera vassa målchanser, men istället för en reducering blev det en vändning och 3-0.

Hemmalaget utökade även till 4-0 innan Haris Dreco spräckte Vimmerbys målnolla. Rickard Thuresson gjorde gästernas andra mål, som betydde reducering till 5-2.

"Fruktansvärd besvikelse"

Patrik Gunnarsson var både besviken och fundersam, rentav lite chockad, efter matchen.

– Vi tryckte på och skapade målchans på målchans. På tavlan står det att vi gjorde två mål, men som jag känner borde vi gjort minst tio. Det är en skaplig besvikelse, säger Gunnarsson.

VIF-tränaren fortsätter.

– I slutändan är det 5-2 som är slutresultatet och som gör att de får tre poäng. Sen kan vi skapa hur många målchanser som helst. Det är en fruktansvärd besvikelse att inte kunna göra mer än två mål på de chanserna vi skapade, det är inte riktigt okej.

Varför lyckades ni inte göra fler mål?

– Det är frågan. Hela matchen tänkte jag "det är ett kanonläge, det är ett kanonläge". Vi satte många av dem på mål så deras målvakt räddade en del också. Vi får göra en utvärdering av det. Man kan ju säga att vi får träna på att göra mål, men det är svårtränat också. På träning får man inte till matchsituationer på det sättet.

"Svårt att analysera"

Å andra sidan är det också långt ifrån godkänt att släppa in fem mål i en så viktig match.

– Det är väldigt mycket att släppa in fem. Lite synd att vi tappade så många. Några av dem kom efter att vi flyttat fram. Man kan tro att backlinjen var totalt kass, men så var det egentligen inte.

Tabelläget blev knappast bättre idag?

– Absolut inte. Nu är vi på en negativ kvalplats och får ta sikte mot hemmamatchen mot Boren och se vad vi kan göra av den.

Patrik Gunnarsson valde att inte framhålla någon spelare efter förlusten mot Lindö.

– Det är svårt att analysera prestationer idag.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt