Annons:

  • Uppgifter till DV: Vimmerbys tränarduo lämnar sina uppdrag

    Mycket talar för att Vimmerby IF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson har gjort sitt efter tre säsonger i klubben. Foto: Ossian Mathiasson

  • Uppgifter till DV: Vimmerbys tränarduo lämnar sina uppdrag

    Karlo Goranci har haft rollen som spelande assisterande tränare i Vimmerby IF denna säsong och meddelade tidigare under hösten att han inte kommer förlänga sitt kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

Uppgifter till DV: Vimmerbys tränarduo lämnar sina uppdrag

Vimmerby IF har säkrat nytt division 3-kontrakt. Enligt vad Dagens Vimmerby erfar blir det ingen fortsättning för tränarduon Patrik Gunnarsson och Karlo Goranci över kommande säsong.
– Jag meddelade för en månad sedan att jag inte kommer förlänga mitt avtal, säger Karlo Goranci till DV. 

Annons:

Vimmerby IF avslutade säsongen med att besegra topplaget IF Haga med 3–2 på hemmaplan i lördags. Nykomlingssäsongen i division 3 resulterade i en sjundeplats och klubben lyckades med uppgiften att hålla sig kvar. 

Dagens Vimmerby har efter säsongsavslutningen nåtts av uppgifter om att tränarna Patrik Gunnarsson och Karlo Goranci inte kommer fortsätta över nästa säsong.  

VIF:s spelande assisterande tränare Karlo Goranci berättar för vår tidning att han har informerat VIF om att han inte kommer leda laget 2024. 

– Jag har meddelat att jag inte kommer förlänga mitt kontrakt. Jag är fri efter den här säsongen, säger Karlo Goranci.

Vad är förklaringen till att du inte förlänger ditt kontrakt?

– Det kan vi ta när allt är klart. Vi har inte haft någon dialog sedan jag sa till dem att jag inte kommer förlänga mitt avtal.

Karlo Goranci är nu kontraktslös efter en säsong i Vimmerby IF. 

– När vi säkrade kontraktet borta mot Västerviks FF var känslan riktigt bra rent mentalt. Det har varit ett krävande år då det har varit mycket jobb med J18-laget. Nu tar jag det lugnt och behöver inte stressa fram någonting då säsongen precis tog slut. 

"Kan inte kommentera uppgifterna så mycket"

Mycket talar för att huvudtränaren Patrik Gunnarsson lämnar sitt uppdrag efter tre säsonger på VIF:s tränarbänk. 

– Jag har fortfarande kontraktet kvar till december och ska hålla i träningarna som vi har framöver. Jag kan inte kommentera uppgifterna så mycket, men finns det uppgifter så finns det alltid folk som pratar om det, säger Patrik Gunnarsson. 

Det har gått tre dagar sedan Gunnarssons tredje säsong i VIF tog slut. 

– Jag har försökt smälta säsongen direkt efter sista matchen. Det har varit tre år i Vimmerby IF. Första året var ingen höjdare då det var en coronasäsong. Vi gjorde det vi skulle 2022 och 2023 och det är viktigt att Vimmerby är kvar i division 3. Det känns som ett bra avslut samtidigt som det skulle vara gött att köra vidare, säger "PG". 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt