Annons:

Striden om att undvika kval fortsätter – VIF möter avsågat lag i kväll

Knut Gunnarssons Vimmerby IF tog sig upp på säker mark i söndags och kampen för att undvika kval går vidare. I kväll väntar bortamatch mot ett avsågat Hvetlanda GIF. Foto: Ossian Mathiasson

Striden om att undvika kval fortsätter – VIF möter avsågat lag i kväll

Vimmerby IF tog tre viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt i söndags. I kväll väntar bortamatch mot ett nedflyttningsklart Hvetlanda GIF. 
– De kan bara köra på, chansa och spela som de känner för, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Knut Gunnarsson nickade Vimmerby till tre poäng i söndagens hemmamatch mot Borens IK. VIF tog sig därmed upp på säker mark och såg till att Borens IK blev indraget i kampen om att undvika negativt kval.

Lindö FF befinner sig på negativ kvalplats med 24 poäng och har samma antal poäng som Vimmerby och en poäng färre än Borens IK.

– Segern har givetvis betytt mycket poängmässigt och man kan nästan säga att vi var tvungna att ta poäng i en sån här match för att göra att det blir fler lag inblandade i det. Det är vi, Lindö och Boren som är inblandade, men lagen framför oss är väl inte helt klara. Efter Lindö-förlusten var man inte så glad, men nu är vi tillbaka igen och har flera tuffa matcher kvar, säger Patrik Gunnarsson.

Degraderingsklart lag väntar 

Vimmerby vilade i måndags, tränade i tisdags och onsdags och vilade i går. I kväll väntar bortamatch mot Hvetlanda GIF, ett av två lag som är klara för nedflyttning till division 4.

– Det kvittar egentligen att vi ska till Vetlanda nu och inkassera tre poäng. Jobbet måste göras också. Hvetlanda har ingen press och ingen anspänning. De kan bara köra på, chansa och spela som de känner för.  

Hur ser du på era chanser att undvika negativt kval?

– Jag tycker att det ser bra ut. Jag har inte kollat vad de andra lagen har för matcher kvar utan vi försöker fokusera på våra matcher och ska försöka vinna de återstående matcherna. Då har vi gjort vad vi kan göra, det är väl egentligen det vi är ute efter. Vi ska klara av det, sen om det är beroende av andra lag eller om vi lyckas på egen hand har ingen betydelse. Börjar vi med en trea mot Hvetlanda ser det genast bra ut. 

Samma startelva som senast

Vimmerby mönstrar samma startelva som senast. Unge Edvin Holm tar plats på bänken för första gången. 

– Han är född 2008 och har gjort bra matcher i ungdomslagen under en längre tid.

Selatin Shaljani och Cevin Carlsson missar matchen på grund av sjukdom. Anton Ljungberg och Mojeb Abdul Majed är bortresta. 

– De har inte tränat den här veckan. Vi väljer att ta med och premiera spelare som har gjort det bra i de yngre lagen. 

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Theo Zeylon Thoresson, Knut Gunnarsson, Tomislav Jakesevic, Ahmed Tarabeih – Olle Carlsson, Simon Larsson, Haris Dreco – Joakim Storm, Rickard Thuresson och Karlo Goranci.

Avbytare: Belmin Hrustic, Pontus Kägo Bragsjö, Jonatan Stridh, Vladimir Radak, Martin Brtan, Noah Zeylon Thoresson och Edvin Holm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt