Annons:

FBSK fick till slut hål på Gullringens ramstarka försvar

Anna Danielsson, Tindra Pettersson och Louise Andersson jublar efter Frödinge/Brantestads 2–0-seger hemma mot Gullringen. Foto: Frödinge/Brantestad SK

FBSK fick till slut hål på Gullringens ramstarka försvar

Gullringens GoIF lade allt krut på defensiven. Frödinge/Brantestad SK lyckades till slut få hål på ett tätt Gullringsförsvar och vinna med 2–0. 

Annons:

Frödinge/Brantestad ägde spelet från minut ett i derbyt mot ett försvarsinriktat Gullringen, vilket gjorde det svårt för FBSK att komma till hundraprocentiga målchanser och göra mål. 

– Att ha 0–0 efter en timmes spel och vara så överlägsna som vi var har jag varit med om tidigare. Så fort vi hade bollen hade de åtta spelare som försvarade i backlinjen. De har inte mycket eget spel och skapade ingen farlig målchans på 90 minuter, säger Daniel Wessman.

Gullringstränaren Mats Söderkvist förklarar att den defensiva taktiken var helt enligt plan.  

– Första halvlek var återigen riktigt bra och Frödinge började kännas lite frustrerade över hur tajt vi spelade i försvarsspelet.  På förhand pratade vi om att de är ett nummer större och bättre än oss, men är vi äckligt disciplinerade och spelar grisfotboll så kan vi fixa en poäng, säger Mats Söderkvist. 

Sista mål sista 20 minuterna

Med exakt 20 minuter kvar spräckte Frödinge målnollan då Louise Andersson avlossade ett skott utanför straffområdet som styrde i mål via Tindra Petterssons rygg. Anna Danielsson nickade in 2–0 på hörna fem minuter senare. 

– Vi spelade lite konstigt på sista tredjedelen i första halvlek så det ändrade vi om i paus. Strax innan 1–0 gick vi ner på en trebackslinje och spelade 3–4–3, vilket inte är vanligt när det är 0–0 men de hotade ingenting. Vi skapar mycket lägen och skönt att vinna, säger Daniel Wessman. 

Söderkvists taktik räckte inte hela vägen till poäng på Lundavallen. 

– Frödinge är ett bra fotbollslag och tyvärr fick de 1–0 då skottet tog i ryggen på en medspelare, gick i en båge över Jennifer och in i mål. i skapade inget nämnvärt framåt men vi kunde ha gnetat till oss en poäng. Jag tar hellre en förlust mot ett bra spelande Frödinge än den förlust vi åkte på mot Västervik då vi var bättre. 

Gullringen mittbackar Linnea Jonsson och Therese Nilsson och målvakt Jennifer Pettersson förtjänade beröm. Det var jämnt överlag i FBSK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt