Annons:

Tunatränaren:

Tuna hoppas förstås på nytt segerjubel hemma på Tunhamra. Foto: Linus Johansson

Tunatränaren: "Väldigt spännande att möta Gullringen"

Första derbyt mellan Tuna och Gullringen på 44 år står för dörren. Det är något som Tunatränaren Stefan Larsson ser fram emot.
– Jättekul med derby och väldigt spännande att möta Gullringen, säger Stefan Larsson.

Annons:

Efter förlusten mot Stjärnan för en vecka sedan är det ett revanschsuget Tuna som tar emot Gullringen på fredagskvällen.

Det som hände mot Stjärnan har vi lagt åt sidan. Vi vet vad vi kan få ut av de här killarna. Vi har gjort bra matcher mot både Västervik och Hultsfred, det är den nivån vi ska prestera på, säger Stefan Larsson.

Att Gullringen står på andra sidan för första gången på 44 år gör förstås inte saken sämre.

Det är ju inte så att vi spelar mot Gullringen varje dag. De har dominerat fotbollen här omkring i många år så det ska bli roligt att möta dem. Vi har gjort två bra träningspass den här veckan och har ett bra go i gänget.

Trio saknas

Stefan Larsson tror inte att publiken kommer att bjudas på någon avvaktande derbyfotboll.

– Det är inte så vi vill spela, vi vill trycka på från början. Vi känner förstås till vad Gullringen är bäst på och det är att de har ett stabilt försvar.

I Tuna saknas Mattias Myrén, Simon Pettersson och Magnus Pettersson, som alla är sjuka.

Fakta

Tunas trupp i derbyt: Mikael Karlsson, Robin Gustafsson, Felix Nilsson, Filip Gustavsson, Daniel Öhlund, Oscar Gustavsson, Martin Carlsson, Rickard Svensson, Tom Nilsson, Jesper Lätt, Joel Svensson, Sebastian Lätt, Christoffer Lätt, Anton Carlsson, Victor Gustavsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt