Vimmerbys seger i underkant: ”Kunde ha gjort en handfull mål till”

Målskytt och dominant på innermittfältet. Julia Rosins insats mot Eneby förtjänade beröm. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF vann med 4–2 mot Eneby BK denna härliga sommarkväll. Det var segersiffror i underkant, enligt tränaren Mikael Rinaldo.
– Vi kunde ha gjort en handfull mål till, säger han efter slutsignalen.

Spelarna i Vimmerby IF får fira midsommar med stora leenden på läpparna efter ytterligare en trepoängare. 4–2-segern hemma mot Eneby kunde dock ha varit betydlig större om det inte vore för bortakeeperns imponerande målvaktsspel.

– Jätteskön seger och det var en bra dag på jobbet. Vi skapade mycket chanser och det var deras strålande målvakt som höll siffrorna nere. Om man tittar på matchen var det inget snack om saken. Vi dominerade spelet samtidigt som de backade hem och gjorde det trångt för oss. De körde mycket kontringar och det var de enda chanserna. Det var ingen fara på taket trots att det stod 3–2 där ett tag. Vi var inte nervösa, säger Mikael Rinaldo, huvudtränare i Vimmerby IF.

Två mål av Pöder

Tyra Andersson satte 1–0 i tionde minuten och Julia Rosin 2–0 efter halvtimmens spel. Kort därpå reducerade Eneby till 2–1 innan Frida Pöder såg till att VIF ledde med 3–1 i halvtid. Eneby gjorde 3–2 i minut 55 och Frida Pöder bjöd återigen på en snabb replik, avgörande 4–2 i minut 63.

– Jag hade önskat mig några mål till men tre poäng är det viktigaste. Deras målvakt var jätteduktig, stod i vägen och bromsade oss.

VIF:s främsta spelare var tvåmålsskytten Frida Pöder och innermittfältaren Julia Rosin. VIF befäster andraplatsen och står på lika många poäng som Kenty som har en match mindre spelad. Sista matchen innan sommaruppehållet är mot Svärtinge SK den 3 juli.