Annons:

Frida Söder gjorde fem mål när Vimmerby IF slog BK Tinnis med förkrossande 11–1. Foto: Ossian Mathiasson

Proppen ur för VIF i sista matchen – Pöder bjöd på målkalas

Vimmerby IF avslutade säsongen med en riktig smällkaramell. BK Tinnis besegrades med 11–1 och Frida Pöder gjorde fem av målen. 
– När vårt spel stämmer är vi riktigt duktiga och ger inte motståndarlaget en chans, säger tränaren Mikael Rinaldo. 

Annons:

Det blev en målrik tillställning på Arena Ceos när Vimmerby IF avslutade säsongen med en rejäl överkörning. Skyttedrottningen Nathalie Johansson öppnade målskyttet i tredje minuten och det dröjde sedan en stund innan nästa mål föll.

Frida Pöder gjorde 2–0 i 29:e minuten och 3–0 en minut senare. Emmy Karlsson nickade in 4–0 fem minuter före halvtid. 

– Vi ledde med 4–0 i halvtid och var inte helt nöjda med spelet på grund av att vi spelade lite stressat. Vi var aldrig hotade, säger Mikael Rinaldo. 

Fem mål av Pöder

Det lossnade rejält för Vimmerby efter paus. De luckrade gång på gång upp bortalagets defensiv och vann med förkrossande 11–1. Det var de offensiva spelarna som gick i bräschen och levererade. Frida Pöder satte 5–0, 6–0 och 9–1, Nathalie Johansson 7–0 och 10–1 och Stina Kägu Bragsjö 8–0 och 11–1. 

– Riktigt skön urladdning, det måste jag säga. Roligt att Frida (Pöder) äntligen fick islossning för sitt målskytte. Hon har serverat fram till många mål och nu blev hon serverad istället, säger Mikael Rinaldo. 

VIF är klar för division 2 till nästa säsong och ligger just nu tvåa, fem poäng före Svärtinge SK som har två matcher kvar att spela. 

– Vi gjorde en bra laginsats och alla ville avsluta på topp. Vi visar att vi slåss om andraplatsen och säkrade tredjeplatsen och det känns jävligt skönt. 

Att VIF fixade nytt division 2-kontrakt betyder mycket, enligt Rinaldo.

– Det är otroligt viktigt. Vi måste ha ett lag i division 2 här i trakten. Med tanke på serieomläggningen kommer det bli en tuff division 2-serie nästa år. Vi hade som mål att vara topp tre och förnya kontraktet. Jag är nöjd med i stort sett alla insatser, förutom båda Tranås-mötena där jag kanske tycker att vi ska ha med oss sex poäng. Vi har ändå dragit in 46 poäng och det är jäkligt bra. 

Tvekar kring framtiden

Mikael Rinaldo har tränat Vimmerbys damer i flera säsonger. Det är i skrivande stund oklart om han fortsätter eller inte. 

– Just nu är jag väldigt trött. Det har varit en jätterolig men stökig säsong med mycket sjukdomar. Vi har använt 29 spelare i a-truppen och alla har gjort det bra. Jag har varit tränare i många år och man blir trött och känner att man inte hinner med sig själv. Jag ska landa i det här först och får se vad som händer.

Frida Pöder, Nathalie Johansson och Stina Kägu Bragsjö plussades för sina insatser.

– Det är också en fin laginsats. Vi är en lagmaskin och när det stämmer är vi riktigt duktiga och ger inte motståndarlaget en chans.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt