Annons:

Måldrottningen fyramålsskytt när VIF vann klart

Fyramålsskytten Nathalie Johansson flankeras av Emmy Karlsson och Nelly Passmark som avslutade målskyttet med varsin fullträff. VIF slog Vetlanda med 6–1. Foto: Ossian Mathiasson

Måldrottningen fyramålsskytt när VIF vann klart

Trevande första halvlek, sedan släppte Vimmerby IF loss ordentligt. FC Vetlanda besegrades med betryggande 6–1 efter fyra mål av måldrottningen Nathalie Johansson.
– Man ska väl inte klaga även om jag hade några chanser till som kanske skulle ha varit mål, säger fyramålsskytten. 

Annons:

Efter förra veckans tunga nederlag borta mot Tranås/Torpa studsade Vimmerby IF tillbaka hemma mot FC Vetlanda. 

Halvvägs in i matchen såg det inte så bra ut trots att Vimmerby var i ledning med 2–1 efter dubbla mål av skyttedrottningen Nathalie Johansson. 

– Första halvlek var faktiskt under all kritik. Vi slarvade alldeles för mycket över hela banan och bjöd dem på 2–1. Vi pratade i paus om att vi måste bli noggrannare i allt vi gör, våga hålla i bollen och våga spela runt bollen. Det blir sådan scenförändring i andra halvlek och det är så jäkla roligt att se, säger tränaren Mikael Rinaldo. 

Efter paus exploderade Vimmerby och parkerade spelet på Vetlandas planhalva.  Nathalie Johansson gjorde 3–1 på straff i 65:e minuten och 4–1 med ett riktigt klassavslut utanför straffområdet. Skottet for rakt upp i högra krysset och träffade stålramen inne i målet. 

– Jag skjuter inte så mycket utifrån utan det är mest att jag gillar på rulle. Den här gången tänkte jag att jag kör. Det är självklart gött att göra sådana mål, säger Nathalie Johansson. 

"Kör över dem i andra"

Vimmerby fortsatte att trycka på framåt, dominera allt som ägde rum ute på planen och slutresultatet skrevs till 6–1 efter att Nelly Passmark och Emmy Karlsson prickat in varsitt mål. 

– Det är inte så mycket att säga. Vi kör över dem i andra halvlek och de har inte en chans i andra. Kul att Emmy och Nelly kommer in och gör mål. Segern är jätteviktig, vi måste vinna matcher med tanke på hur tajt det är uppe i toppen. Vi fokuserar på en match i taget och ta trepoängare. Man får skita i hur snyggt det är så länge det är tre poäng, säger Nathalie Johansson. 

Mikael Rinaldo ger beröm till hela lagets prestation i andra halvlek och lyfter fram Nathalie Johansson och innermittfältarna Svea Backstad och Julia Rosin lite extra.

– Julia och Svea krigar på väldigt hårt på mittfältet. Natta är en bolltrollare utan dess like och gör fyra mål. Jag tror ingen har skjutit ett så hårt skott på den här arenan tidigare, säger Rinaldo och tänker på Johanssons 4–0-mål.

VIF har tre matcher kvar att spela och får efter segern lite andrum i jakten på nytt division 2-kontrakt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt