Annons:

Patrik Gunnarssons Vimmerby IF kom inte upp i normal standard borta mot jumbon Hörde GIF och föll med 1–4. Foto: Ossian Mathiasson

KNALLEN: VIMMERBY FÖLL MOT JUMBON

Serieledaren Vimmerby IF åkte på en riktig stjärnsmäll i kväll. Det blev förlust med klara 1–4 borta mot jumbon Höreda GIF. 
– De kämpade mer, ville mer och vann 80 procent av andrabollarna, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Serieledaren Vimmerby IF med elva segrar och ett kryss mot tabelljumbon Höreda GIF med två segrar och två kryss. 

Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Nej, absolut inte. 

Höreda vände 0–1-underläge till seger med 4–1 och gav Vimmerby säsongens första nederlag. 

– Det var lite det jag varnade för då Höreda borta är en svår match. Vi dominerade början av matchen och tryckte ner dem men de hade med sig sin långa mittback som fick bort det mesta, säger Patrik Gunnarsson. 

Niklas Gunnarsson satte Vimmerbys ledningsmål i 26:e minuten, men glädjen blev kortvarig. 

– Vi hann inte ens fira målet förrän det stod 1–1 och vårt ingripande vid 1–1 var inte alls bra. De gick förbi tre man, spelade snett inåt bakåt och petade in dem. Jag tycker att vårt sätt att försvara vid 1–1 symboliserar matchen, vi var helt enkelt inte där, säger Patrik Gunnarsson. 

"Helt klart värda segern"

VIF fick en hyfsad start på andra halvlek men Höreda var på hugget och gjorde 2–1 och 3–1 inom loppet av tre minuter. 4–1 kom i matchens slutskede. 

– De kämpade och krigade mer för de tre poängen än vad vi gjorde och jag ska erkänna att de är helt klart värda segern. De vinner inte med tur utan de ville ha segern mer än oss och visade upp en jäkla kämpaglöd. Vi spelade inte på samma sätt som vi har gjort i tidigare matcher. De vann merparten av kamperna mot oss och det var frustrerande att stå vid sidan. Vi är där i straffområdet några gånger men kommer inte fram till några äkta målchanser, säger Gunnarsson. 

Det var Vimmerby IF:s första nederlag för säsongen. Närmast jagande lag, Tranås FF, vände underläge till seger med 3–2 mot Malmbäcks IF och nu skiljer det endast en poäng mellan lagen i toppskiktet. 

– Det var ytterligare en väckarklocka för oss, samma typ av väckarklocka som vi fick mot Djursdala. När man har vunnit så många matcher så kommer man närmare en förlust och vi var inte där i kväll. 

Ingen VIF-spelare kom upp i normal nivå. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt