Annons:

Förbundet om SVIF-spelarens polisanmälan: ”Kom som en överraskning”

En spelare i Södra Vi IF har polisanmält en spelare i Gunnebo IF för misshandel i samband med matchen lagen emellan i fredags.
– Det kom som en överraskning, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund.

Annons:

Enligt den polisanmälan som SVIF-spelaren gjort ska Gunnebospelaren ha gett honom en armbåge i ansiktet efter avblåsning. Enligt uppgifter till DV fick spelaren uppsöka sjukhus för att sy skadan.

En handfull anmälningar

Att en incident som inträffar på planen polisanmäls är mycket ovanligt i den småländska fotbollen.

– Det spelas runt 6 000 seniormatcher i Småland på ett år. På dessa matcher kan vi räkna polisanmälningar på den ena handens fingrar, på sin höjd. Och då är det nästan alltid uteslutande saker som sker utanför spelet, kanske efter matchen. Att man under matchens gång blir så våldsamt överfallen att man gör en polisanmälan är oerhört ovanligt, säger Mats Larlind.

Hur ser ni på sådana saker från förbundshåll?

– Vi är av den uppfattningen att det inte ska tillåtas mer på en fotbollsplan än vad det gör på gatan. Sen finns det ju i allmänhet en uppfattning att idrotten ska sköta sitt eget. Men det är skillnad på en vårdslös tackling och på att bli överfallen. Anser Södra Vi-spelaren att detta är våld så är det klart att han ska polisanmäla.

”Sitter i en rävsax”

Mats Larlind hade inte hört talas om att en polisanmälan gjorts när DV pratade med honom.

– Nej, det kom som en överraskning för mig, säger han.

Domaren i matchen uppfattade inte den aktuella situationen och Gunnebospelaren fick varken gult eller rött kort.

Vad kan ni göra från förbundshåll i det här läget?

– Vi sitter i en rävsax där vi egentligen inte kan göra något alls. Vår representant på den här matchen var en ensam domare och vi har inte fått in någon anmälan därifrån.

SVIF kan anmäla

Även Södra Vi IF skulle kunna skicka in en anmälan.

– Om det kommer in en anmälan så kommer vår disciplinnämnd att begära in förklaringar från berörda parter. Men i och med att domaren inte verkar ha sett något så skulle det bli jättesvårt att få klarhet i vad som hänt. Jag kan tänka mig att ord skulle stå mot ord, säger Mats Larlind.

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med den SVIF-spelare som har gjort polisanmälan, men han har i nuläget avböjt att kommentera händelsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt