Annons:

Spelat i DSK hela karriären – nu lägger profilen av:

Patrik Larsson lägger av och blev avtackad i samband med lördagens seriematch mot Hörde GIF. Foto: Jonas Davidsson

Spelat i DSK hela karriären – nu lägger profilen av: "Beslutet har växt fram"

Lokalfotbollen blir en profil fattigare. Patrik Larsson har spelat i Djursdala SK hela karriären och meddelar nu att han lägger av efter årets säsong. 
– Ja, nu får det vara slut, säger Patrik Larsson.

Annons:

Patrik Larsson har varit en del av Djursdala SK:s seniorlag sedan början av 2000-talet och representerat klubben i Elitfyran, division 4, division 5 och division 6. 

DSK-profilen har under de senaste säsongerna gjort några enstaka framträdanden för att till årets säsong ge fotbollen en sista chans när Djursdala SK gick upp i division 4. DSK åker ur efter ett år i fyran – och Patrik Larsson har meddelat att han lägger av. 

– Det är framför allt kroppen och motivationen som säger att det får vara över nu. Det känns inte som att jag har tränat och spelat på riktigt på ett par år. Även om det har känts skapligt i år så har jag inte tränat så mycket som jag borde göra. Det som gjorde att jag spelade i år var för att det var division 4 och matcher mot Gullringen och Vimmerby, säger Patrik Larsson. 

"Beslutet har växt fram"

Han blev avtackad i samband med lördagens match mot Höreda GIF, hans sista fotbollsmatch i DSK-tröjan på Dalavallen.  Han har gjort närmare 600 framträdanden i DSK-tröjan.

Det finns ingen tanke på att följa med klubben ner i division 5?

– Nej, man måste träna för att det ska vara kul och den motivationen finns inte längre. Beslutet om att sluta har växt fram.  

Djursdala SK fick en kanonstart på seriespelet med tio poäng på fyra omgångar och har därefter en trepoängare på 17 matcher. Det gör att det slutar med degradering.

– Det var jäkligt kul i våras, vi har inte så dåliga spelare men det krävs att man tränar mer i fyran. 

Hur ser du på föreningens framtid?

– Jag skulle tro att det behöver komma upp lite fler yngre killar som är sugna på att träna. Det finns några som är på gång och det behövs. Nu var det längesen det kom upp några Djursdalakillar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt