Annons:

Segstartat VIF trampade gasen i botten i finalen – ”Thure” klev fram

Vimmerby IF jublar efter att ha spelat hem föreningens 15:e KM-titel i futsal på herrsidan. Foto: Stefan Härnström

Segstartat VIF trampade gasen i botten i finalen – ”Thure” klev fram

Vimmerby IF inledde kommunmästerskapet på ett tveksamt sätt. Hur det avslutades? Minst sagt sprakande. Med 5-0 i finalen mot IFK Tuna satte VIF ned foten rejält.

– Alltid kul att vinna saker. Det här var bäst tänkbara start på säsongen, säger rutinerade Rickard Thuresson.

Annons:

Förlust mot Djursdala i den första matchen och ett sista sekunden-avgörande mot Frödinge/Brantestad i det andra framträdandet. Därefter började Vimmerby IF steppa upp allt mer och i slutspelet satte man ned foten rejält.

– Det var lite segstartat. Vi har inte tränat jättemycket futsal och hittade inte riktigt rätt. Det var ingen rolig start att få, men det är inte lätt att bara ösa på mot lag som står lågt. Klart att vi inte var nöjda med den starten, men vi fick snurra lite på kombinationerna och till slut fick vi till det, säger Rickard Thuresson.

Skulle sätta hög press

Liksom VIF som helhet steppade även ”Thure” upp i slutspelet. Efter att ha blivit mållös i gruppspelet stod han för två mål i semifinalen mot Gullringen och ett mål i finalen mot Tuna.

Mot Gullringen hamnade VIF i ett tidigt 2-0-underläge, men kom tillbaka starkt och vann till slut i sudden.

Mot Tuna var det aldrig något snack om saken. Efter bara någon minut visade Thuresson vägen genom att göra 1-0 och till slut vann VIF med utklassningssiffrorna 5-0.

– Vår analys inför finalen var att såra dem genom att sätta hög press. Tuna viker ju ofta ned sig, tyvärr. Det var viktigt för oss att få första målet, efter det var det svårt för dem att ladda om, säger Rickard Thuresson.

”Bra för föreningen”

Segern var Vimmerbys 15:e KM-triumf på 40 försök.

– Det var roligt och kul att få kröna med det här lite på ålderns höst.

Vad säger du om laginsatsen?

– Hela laget gjorde det riktigt bra. Kul också när flera yngre spelare var med och gjorde bra ifrån sig, det är bra för föreningen. Tro det eller ej, men jag måste ju lägga av någon gång med, säger Rickard Thuresson med ett leende.

Vad betyder segern för er?

– Först och främst är det alltid kul att vinna. Det är också en bra start på säsongen att kunna gå vidare från den här segern.

Berömde Gullringen

VIF-tränaren Patrik Gunnarsson sa så här om dagen som helhet och finalen:

– Det började som förväntat lite segt. Sen är jag rätt nöjd med de två sista matcherna. Efter att Gullringen gjort 2-0 i semin vände det och vi släppte loss. Jag berömde Gullringen efteråt. De föll kanske lite på sin orutin till slut, men de stod upp bra med ett ungt lag. I finalen blev det ingen riktig match. Vi var klasser bättre, det var lite förvånande. Både orken och humöret tröt nog lite för Tuna efter ett par mål. Vi gick in för att vinna idag och det lyckades vi göra, det är jag nöjd med.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt