Annons:

Kryss i derbymatch med två ansikten på Tunhamra

Victor Gustavsson gjorde Tunas mål i 1–1-matchen mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Kryss i derbymatch med två ansikten på Tunhamra

IFK Tuna och Vimmerby IF spelade oavgjort, 1–1, i den andra omgången av träningsturneringen Vimmerby Tidning Cup. 

Annons:

Tuna gjorde en stark första halvlek hemma på Tunhamra och ledde välförtjänt med 1–0 då Victor Gustavsson fick bollen strax utanför straffområdet, vände om och sköt ledningsmålet. Vimmerbys kvittering lät vänta på sig till den 88:e minuten. Ett inkast gick förbi alla spelare i straffområdet och nådde till sist Erik Jigsved som satte 1–1 med ett distinkt skott i nättaket.

Patrik Gunnarsson, huvudtränare i Vimmerby, var både nöjd och missnöjd efter matchen. 

– Tuna ägde i stort sett hela första halvlek och utnyttjade det de är bra på då vi backade hem för mycket och blev ängsliga. Vi kom inte upp i pressen, hamnade långa stunder med våra yttrar som ytterbackar och jobbade inte hundraprocentigt. Vi småfuskade i arbetet men jag vet att vi har fysiken, säger Patrik Gunnarsson. 

Om första halvlek var en stor besvikelse var andra halvlek bättre för VIF. 

– Vi började på ett annat sätt, tryckte på och gick för det samtidigt som de blev trötta när vi orkade köra på. Vi var lika bra som Tuna var i första halvlek. Tuna hade några kontringar när vi tryckte upp vårt lag. Det var välförtjänt att vi fick in 1–1 som speglade matchbilden. Erik (Jigsved) var nära att avgöra matchen efter kvitteringen, säger Gunnarsson. 

"Tycker att vi tog steg"

Tunas tränare Thomas Kongstad tycker att hans lag gjorde en bra insats på det stora hela. 

– Vi var det bättre laget i första halvlek och hade kontroll på Vimmerby. Vi var bolltrygga och spelade som vi vill att vi ska göra. Ju längre andra halvlek led desto mer tryck fick Vimmerby samtidigt som vi blev trötta. Vi lyckades inte hålla våra positioner riktigt ordentligt och sen kom kvitteringen i slutminuterna. Det var lite synd att vi inte orkade stå emot, säger Thomas Kongstad och fortsätter: 

– Vi hade ett friläge strax före deras 1–1, där kunde vi ha stängt matchen. Jag tycker att vi tog steg gentemot Gullringsmatchen som gick i vågor och hoppas att vi kan slipa lite till på det mot Södra Vi. 

I VIF fick alla spelare beröm för andra halvlek och underkänt för första halvlek. Ingen var bättre än någon annan i ett stabilt Tuna.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt